Muhtarlardan Ortak Karar: Düğünlerde Silah Atanlar Şikayet Edilecek

Muhtarlardan Ortak Karar: Düğünlerde Silah Atanlar Şikayet Edilecek

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, muhtarlar olarak silah atılan düğünleri hem jandarmaya şikayet edeceklerini, hem de gitmeyerek protesto edeceklerini söyledi. Afyonkarahisar'a bağlı Gözsüzlü köyünde 13 yaşındaki...

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, muhtarlar olarak silah atılan düğünleri hem jandarmaya şikayet edeceklerini, hem de gitmeyerek protesto edeceklerini söyledi.

Afyonkarahisar'a bağlı Gözsüzlü köyünde 13 yaşındaki Mehmet Erata'nın bir düğünde silahla yaralanarak hayatını kaybetmişti. Valilik, Müftülük, muhtarlık ve jandarmanın köylerde çalışma başlamasını istemişti.

Mehmet Erata’nın vurulduğu düğünde kıl payı ölümden dönen Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz de bundan sonra düğünlerde silah atılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Dernek olarak üyelerinin de bu konuda hemfikir olduğunu ifade eden Akagündüz, muhtarların bu konuda uyanık olacaklarını, dernek olarak silah atılan düğün sahiplerini şikayet edeceklerini anlattı. Akagündüz, Mehmet Erata’nın gözlerinin önünde hayatını kaybettiğini belirterek, "Düğünde çok güzel bir atmosfer vardı. Herkes gülüp eğlenirken silahlar patlamaya başladı. En son çocuğun dedesiyle karşılıklı oynayıp masaya oturduk. Oturur oturmaz kulağımın arkasından kurşunun geçtiğini hissettim. Sonra bir baktım çocuğa isabet etmiş. Ortalık toz duman oldu. Düğünümüz magandalar yüzünden cenaze evine dönüverdi. O gece sabaha kadar uyuyamadım.” dedi.

Süleyman Akagündüz, valiliğin bu konuda başlattığı çalışmayı desteklediklerini üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını anlattı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.