Muhsin Görgülügil görevinden ayrıldı

Muhsin Görgülügil görevinden ayrıldı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, başkanlık görevinden ayrıldı. Görgülügil'den boşalan koltuğu ise Prof. Dr. Önder Kutlu devraldı.

 

 

 

 

Açıklamasını Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sosyal medya hesapları üzerinden yapan Başkan Görgülügil şu ifadelere yer verdi: “İlk gençlik yıllarından itibaren hayatının her döneminde sivil toplumda ve sivil hayatta aktif görevler üstlenip bunun son 6 yılında Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığı görevini yürütmekte iken önümüzdeki aylarda uzun dönemli olarak şehir dışında bulunacağından dolayı platform başkanlığından ayrılmış bulunuyorum. En son yapılan genel kurulumuzda alınan 6 yıl görev süresi kararı kapsamında 2015 yılı Nisan ayında devraldığım görevi, 6 yılın tamamlanma dönemi olan 2021 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle devretmiş bulunuyorum. İdari görevin ötesinde, sivil hayattan ayrılmamız mümkün değildir. Resmi görevler gelir, gider. Ancak biz ömrümüz ve şartlarımız izin verdiği ölçüde sivil topluma hizmet etmeye her daim devam edeceğiz. Şehrimizin ülkemizin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı tüm problemlere İslami bir bakış açısı ile yaklaşarak “İçinizde hayra çağıran iyiliği emredip kötülükten meneden bir toplum bulunsun” düsturu çerçevesinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Gayemiz bu olması nedeniyle herhangi bir şahsi siyasi bürokratik ya da ekonomik gaye taşımadan bu hal üzere olmaya gayret ettik. Konya olarak sivil toplum faaliyetlerine ulaştığı aşamada kurumsallaşma sürecinde ve doğruları haykırma misyonunda mütevazi de olsa bir katkı sağlamaya çalıştık. Yurtiçi ve yurtdışı proje ve programlarımızla düzenlemiş olduğumuz toplantı seminer kongre ve konferanslarla hazırlayıp kamuoyu ve ilgililerine sunmuş olduğumuz fizibilite ve raporlarla basın açıklaması ve bildirilerimizle hep doğruları haykırmaya çalıştık. Aktif olmaktan sorumluluk üstlenmek ten korkmadık farklı şehir ve ülkelerle sağladığımız ilişki ve iletişim ne ortak adlı harekete geçirmeye çalıştık. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmışsak ne mutlu… Bütün bu çalışma ve gayretlerimizin ecir ve mükafatını da bu dünyada ve kullardan beklemiyoruz. Önümüzdeki dönemde sivil faaliyetlerin daha da gelişmesini sadece zor zamanlarda değil tüm dönemlerde topluma sigorta işlevi görecek bir mekanizmanın devamlılığını hep beraber sağlamamız gerekiyor. Nasıl 28 Şubat, 27 Nisan ve 15 Temmuz gibi süreçlerle bu birlik ve beraberlik duygusu perçinlenmiş bizler en ön saflarda bu harekete destek vermişse önümüzdeki dönemlerde daha güçlü mesajlar vermek ve mazlumun haksızlığa uğramazsın ve zayıf kalanların destekçisi olmak durumundayız”. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte çalışmaktan Onur duyduğum kişi kurum kuruluş kamuoyu ve sivil toplum gönüllüleri ne saygı ve muhabbetlerimle sunuyor herkesi sivil harekete destek olmaya davet ediyorum.”

BOŞALAN KOLTUĞU PROF. DR. KUTLU DEVRALDI

Görgülügil'den boşalan koltuğu ise Prof. Dr. Önder Kutlu devraldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Kutlu, "Konya’da sivil alan ve sivil toplum, isimsiz gönüllülerinin çok değerli katkı ve çabaları sayesinde bugünlere kadar gelmiştir. Bu kazanımların elde edilmesinde yıllardır süregelen sivil teşebbüs fikrinin belirleyici olduğu aşikârdır; her dönem ve şartta doğruları söyleyen, yanlışlara dur diyen gönüllülerin fedakârlıkları sayesinde bu alan gelişmiştir. Bizler, sivil mecrada öncü rolü ve belirleyici özellikleri nedeniyle Konya sivil toplumunda hizmet etmenin onur ve sorumluluk bilinç ve düsturuyla hareket etmeye devam ediyoruz. Platform Başkanımız Muhsin Görgülügil’in Mayıs ayı sonu itibariyle görevinden ayrılması neticesinde sorumluluk, şahsıma tevdi edilmiştir. Platform yetkili organ ve üyelerinin düşünce ve talepleri etrafında şekillenen hizmet anlayışımızın önümüzdeki dönemde sürdürülmesi adına sivil düşünceli tüm kardeşlerimizi öne çıkmaya ve sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz. Bu vesile ile; Sivil Toplum fikrinin şehrimizde gelişmesinde en başından itibaren gerek başkanlık görevini yürütmek, gerek yönetim organlarında görev almak, gerekse sivil hayata farklı kurum ve kapasitede katkı sağlamak suretiyle hizmet etmiş tüm büyüklerime çalışma ve gayretleri için teşekkür eder, tecrübe ve birikimlerinin yolumuzu aydınlatacağını ifade etmek isterim. Gayret bizden, tevfik Yüce Allah’tandır. Kamuoyuna ve Sivil Toplum Gönüllülerine saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.