Muhittin Koraş: Bölgesel ve Yerel Kalkınmanın Devası

Muhittin Koraş: Bölgesel ve Yerel Kalkınmanın Devası

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı. 

Deva Partisi Konya Ekonomi İşleri Başkanı Muhittin KORAŞ

Bölgesel ve Yerel Kalkınmanın Devası

1980’li yıllardan itibaren küreselleşme sürecinin hız kazanmasıyla dünyada geleneksel kalkınma modelleri başarısız olmuş, kalkınmanın yukarıdan aşağı değil, tam tersi yönde olması gerekliliği önem kazanmıştır. Yerel ve Bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncelikli olarak yerel kaynakların tespiti, planlanması ve kaynakların etkili bir şekilde yönetimi önem taşımaktadır. Yerel ve bölgesel kalkınma yerelin gücünün değerlendirilmesini, yereldeki alt yapının düzenlenmesini ve girişimcilere hazır hale getirilmesini gerektirmektedir. Yerel ve Bölgesel kalkınmanın sağlanmasında; belediyeler, sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri ve kalkınma ajansları paydaş olarak sürecin en önemli aktörledir. Özellikle yerel kalkınmanın en önemli aktörü olan Kalkınma Ajansları daha güçlü hale getirilecektir. 

Deva partisi olarak Bölgesel ve yerel kalkınmayı kapsayıcılığın önemli bir aracı olarak görüyoruz. Kalkınmanın yerel bilgiye, yetkinlik ve becerilere, değerlere ve kurumsallaşmaya dayanması gerektiğine inanıyoruz. Bu politikaları ortaya koyarken temel hedefimiz bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkını en aza indirmektir. Konya’nın otuzbir ilçesinin tamamının potansiyelleri güçlü yanları ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yönleri tespit edilecektir. Deva partisi iktidarında yerelin güçlendirilmesi ve kalkınmanın aşağıdan yukarıya doğu seyretmesi için tüm altyapı çalışmaları bir an evvel tamamlanacaktır. Ülkemizde işsizliğin her geçen gün arttığı bir dönemden geçmekteyiz ve 30 hazirandan sonra işçi çıkarmalarının da önünün açılması ile birçok sektörde işçi çıkarmalarının gerçekleştiği ile ilgili duyumlar gelmektedir. Deva partisi olarak yerinde istihdamı önemsediğimiz için üretici birlikleri ve kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirecek ve iyi yönetişim ilkeleri çerçevesinde yeniden yapılandıracak düzenlemeleri hayata geçireceğiz.  Bunları, küçük işletmelerin tedarik zinciri kurmalarını, lojistik imkanlara erişebilmelerini, ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarlarda satabilmelerini, bölgesel ve global marka haline gelebilmelerini destekleyecek bir yapıya kavuşturacağız. 

Deva partisi olarak Yerel kalkınmada özellikle gençler ve kadınlar için iş, istihdam, eğitim ve finansmana erişim imkanlarının artırılmasına odaklanacağız. Bu çerçevede, danışmanlık programlarını, yoğun teknik ve iş becerileri eğitimini, iş merkezlerinin geliştirilmesini ve gençlik gelişim programlarını uygulamaya koyacağız. Okulların yerel yenilikçilik ve girişimciliğin merkezi olmasına önem vereceğiz. Üniversitelerin eğitim planlamaları ile yerel insan gücü talebini uyumlu hale getirecek ve üniversitelerin öncelikle mesleki eğitim içerikleri geliştirmelerini sağlayacağız.

Yerel ve Bölgesel kalkınmada hayalimiz, yerel kalkınma süreci içerinde yer alan tüm kurum, kuruluş ve STK’ların iş birliği içerisinde çalıştığı, tüm ilçelerimizin ve köylerimizin potansiyellerinin ortaya çıkarıldığı, yerinde istihdamın sağlandığı, işsizliğin kalmadığı ve yönetenlerin ben değil biz duygusu ile hizmet ettiği bir Konya ve Türkiye görmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.