Muharrem Samur Sahası’na sentetik çim

Muharrem Samur Sahası’na sentetik çim

Uzun zamandır faaliyet gösteremeyen ve 2008 yılında adı Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur’un şehit oğlu Muharrem Samur’un anısına, Şehit Muharrem Samur olarak değiştirilen futbol sahası yepyeni bir görünüme kavuştu.

Sentetik çimle kapatılan ve etrafı tel örgülerle donatılan sahayı basın mensuplarına tanıtan Konya ASKF Başkan Yardımcısı Mehmet Günbaş ve Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur, gelecek sezon birçok amatör maçın burada oynanacağı müjdesini verdi. Günbaş yaptığı açıklamada, “2008 yılında şehit düşen Muharrem Samur’un anısına, bu sahaya onun ismi verildi. Ardından TFF’ye yapılan müracaat olumlu sonuçlandı ve sahanın toprak zemini sentetik çimle kaplandı. Henüz çalışmalar tamamlanmadı ama, saha bu haliyle bile oynanabilir durumda. Son rötuşlar tamamlandığı sahanın durumu daha net bir görünüm kazanacak. Saha FİFA 1 Yıldız belgeli olacaktır. Mayıs ayı içerisinde FİFA tarafından yapılacak testlerden sonra, burası FİFA RECOMENDED STAR 1 belgeli bir saha olacaktır” diye konuştu.

Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur da, “Öncelikle sahaya şehit oğlumun adının verilmesi ve onun adının yaşatılması, beni bir kez daha duygulandırmıştır. Böyle bir düşünceyle bizleri onore eden herkese teşekkür ediyorum. Daha önce toprak olan saha, TFF’nin de katkılarıyla FİFA ölçülerinde sentetik çime kavuşturuldu. Şu anda çalışmalar sürüyor, en kısa zamanda da sonuçlanacak. Konya’ya çok önemli bir tesis kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gelecek sezon birçok amatör maç burada oynanacaktır” dedi. Şehit Muharrem Samur sahasında bulunan bürolardan birisinin Futbol İl Temsilciliğine tahsis edileceği ve Hacı İbrahim Samur’un çalışmalarını buradan yürüteceği açıklandı. Saha dışında bulunan yüzme havuzuna ilaveten bazı ek tesisler de yapılacağı belirtilirken, bu konuda gerekli müracaatların yapıldığı ve cevap beklendiği kaydedildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.