Muhalefetten Mursi'nin seçim kararına tepki

Muhalefetten Mursi'nin seçim kararına tepki

Mısır'daki farklı muhalif grupları bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin aldığı seçim kararına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Mursi'nin, meclis seçimlerinin 27 Nisan'dan itibaren 4 aşamalı olarak yapılması kararına ilişkin açıklamalarda bulunan UKC Sözcüsü Halid Davud, “Mursi'nin kararı, ülkeyi uçuruma sürükleyecek bir felakettir” dedi.

Seçimlere katılıp katılmama konusunda henüz ortak bir tutum belirlemediklerine değinen Davud, “ Mısır 'daki mevcut durum ve devam eden krizler teknokrat bir hükümeti gerektirirken, yönetim, şeffaflığı garanti altına alınmayan seçimlerde ısrar ediyor” ifadesini kullandı.

‘ÖNCELİĞİMİZ SEÇİM OLMAMALIYDI’

UKC Seçim Komitesi Sözcüsü Mahmud el-Allaylı da seçimin zamanlamasının doğru olmadığını savunarak, “Mısır'da şu anda siyasi bir belirsizlik hakim. Önceliğimiz seçim olmamalıydı” diye konuştu.

“Seçim kanunu, üzerinde yapılan düzenlemelere rağmen hala eksiklikler taşıyor” diyen Allaylı, “Yönetim, seçimin tarihini belirlemek yerine, seçimin şeffaflığını sağlayacak kanunlar hazırlamalı” ifadesini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, Mısır halkını, 27 Nisan'da meclis seçimleri için sandık başına gitmeye çağırmış, seçimlerin 4 aşamalı olarak yapılması kararını aldığını bildirmişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.