Müftüoğlu: Hedefli bir takım olduk

Müftüoğlu: Hedefli bir takım olduk

İtalya’nın Montichiari şehrinde yapılan Dünya Gençler Pist Bisikleti Şampiyonası’nda yarışan Türk sporcuların performansı, ilk kez bu dalda yarışmalarına rağmen, bisiklet camiasında memnunlukla karşılandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, İtalya’da yapılan şampiyonayı değerlendirdi. Şampiyonada, Türk bisikleti açısından son derece önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Müftüoğlu, Türkiye’nin, çok uzun yıllardır pist bisikleti dalında takımı olmadığını söyledi. Uluslararası platformda Türkiye’nin pist bisikletinde 30 yıla yakın bir süredir yer almadığını da anlatan Müftüoğlu, bu dalda çok kısa sürede oluşturulan takımla çok önemli başarı elde edildiğini bildirdi.

Müftüoğlu şöyle konuştu: “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün olimpiyat projesi kapsamında pist bisikleti dalında bir takım oluşturmaya karar verdik ve ilk sporcumuzu 11 Ocak 2010 tarihinde Dünya Bisiklet Birliği’nin merkezinin bulunduğu İsviçre’ye kamp ve antrenman yapmak üzere gönderdik. Daha sonra 3 sporcu daha bularak gençler kategorisinde 4 sporcu sayısına ulaşarak takımı oluşturduk. Dördüncü sporcumuz da geçtiğimiz mayıs ayında İsviçre’ye giderek çalışmaya başladı. Şu anda, bu dalda gençlerde 4, 23 yaş altı erkeklerde 1 olmak üzere toplam 5 sporcumuz var. İlk giden sporcumuz 7 ay, diğer sporcularımız da 3-6 ay arasında çalışma ve kamp yapma imkanı buldular. Bu kadar kısa sürede oluşturulan takımımız, ilk kez geçtiğimiz haftasonu İtalya’da yapılan Dünya Gençler Pist Bisikleti Şampiyonası’nda sınav verdi. Elde edecekleri sonucu merak ediyorduk. Umutluyduk, çünkü antrenmanlarda ortaya koydukları performans iyiydi. Nitekim, ilk defa yarışmalarına ve antrenmanlarda yaptıkları derecelerden daha kötü bir derece yapmalarına rağmen şampiyona genel sıralamasında 15’inciliği elde ettiler. Bu çok önemli bir derece gibi görünmeyebilir ama ilk kez yarışan ve yeni oluşmuş bir takım için bizim açımızdan çok önemli bir başarıdır.” 

Özellikle Ahmet Örken ve Rasim Reis’in çok başarılı bir yarış çıkararak geleceğe yönelik büyük umut verdiğini vurgulayan Müftüoğlu, Örken’in, dünya genel klasmanında 8. sırada yer aldığını, bunun da çok önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

Sporcuların gösterdiği performansı sadece kendilerinin değil, şampiyonayı izleyen herkesin beğendiğini kaydeden Müftüoğlu, şöyle devam etti: “Dünya Şampiyonası’nda pist bisikletinde gösterilen performans, hepimizi memnun etti. Bu, Türk bisikleti açısından son yılların en önemli çıkışı oldu. Kısa sürede hedefi olan bir milli takım oluşturduğumuza inanıyorum. Bu sadece benim fikrim değil. Takımımızın, özellikle de Ahmet Örken ve Rasim Reis’in başarısı, Avrupalı otoriteleri bile şaşırttı. Türkler’den bu başarıyı beklemediklerini, umduklarından çok iyi bir takımla karşılaştıklarını her fırsatta söylediler.”

İtalya’daki şampiyonadan sonra sporcuların yeniden İsviçre’ye gittiğini ve eylül ayında Saint Petersburg’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na, yine bu ülkede hazırlanmaya devam edeceklerini ifade eden Müftüoğlu, pist bisikletinde önümüzdeki yıllarda çok büyük başarılar elde edileceğine inandığını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.