Mudanya’da ‘mütareke’ Koşusu Yapıldı

Mudanya’da ‘mütareke’ Koşusu Yapıldı

Bursa Masterler Atletizm Kulübü ile Mudanya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Mudanya Mütareke Koşusu” Bursa’nın Mudanya ilçesinde yapıldı.Mudanya Mütarekesi’nin 92. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 12 kilometrelik mesafede...

Bursa Masterler Atletizm Kulübü ile Mudanya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Mudanya Mütareke Koşusu” Bursa’nın Mudanya ilçesinde yapıldı.

Mudanya Mütarekesi’nin 92. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 12 kilometrelik mesafede gerçekleşen koşuya 180 sporcu katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın startıyla Mütareke Meydanı’ndan başlayan koşularda, Güzelyalı İDO İskelesi’nden dönüşümle Arnavutköy’e giden sporcular, koşularını başlangıç noktaları olan Mütareke Müze Evi önünde sonlandırdı.

Bursa Masterlar Atletizm Kulübü Başkanı Mustafa Yağcı, ‘Herkes için spor, herkes için atletizm’ sloganıyla çıktıkları yolda bu yıl da Kazancı ve Uludağ’ın ardından üçüncü koşularını Mudanya’da düzenlediklerini belirtti. Yağcı, Mudanya parkurundaki koşunun Mudanya Mütarekesi ile kendilerine çifte mutluluk yaşattığını ifade etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, tarih ve barış kenti olarak nitelendirdiği Mudanya’da sporun her branşına destek verdiklerini anımsatarak, Mudanya Mütarekesi adına düzenlenen koşunun önümüzdeki yıllarda da devamını diledi.

12 KİLOMETREYİ 45 DAKİKADA KOŞTU

Mudanya Mütareke Koşuları’nda erkeklerde 18-29 yaş arasında Sancaktepe Belediye Spor Kulübü’nden Burak Lafcı koşuyu 45 dakika 39 saniyede tamamlarken, aynı yaş grubunda kadınlarda ise ferdi olarak yarışlara katılan Burçin Yılmaz 1 saat 5 dakika 35 saniye ile ipi göğüsledi.

Hayli çekişmeye sahne olan koşularda, diğer yaş kategorilerine göre dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.