Mudanya'da Eğitim Danışma Toplantısı Yapıldı

Mudanya'da Eğitim Danışma Toplantısı Yapıldı

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Senebaşı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu’nu gerçekleştirdi. Bursa'nın Mudanya ilçesinde Ali-İhsan-İkbal Betül Çilingiroğlu İlkokulu’nun Çok Amaçlı...

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Senebaşı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Ali-İhsan-İkbal Betül Çilingiroğlu İlkokulu’nun Çok Amaçlı Salonu’nda İlçe Mili Eğitim Müdürü Osman Şeker’in başkanlığında yapılan toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Korkmazer ve okul müdürleri yanı sıra daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, okul aile birliği yöneticileri, veliler ve okulların öğrenci meclis temsilcileri katıldı. Mudanya’daki okulların normal eğitime geçmesi yönünde planlamalar yapıldığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, ilçe merkezindeki bazı okulların fiziki anlamdaki yetersizliğini gidermek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cadde üzerinde bulunan 12 Eylül İlkokulu’nun eğitim öğretimin her açısından konumunun yanlış olduğunu dile getiren Şeker, Şükrü Çavuş İlkokulu’nun da yeni binasının eski binasından daha kötü olduğunu belirtti.

'BİR METREKARELİK ARSAMIZ BİLE YOK'

"Fiziki anlamda ilçe merkezinde acil olarak ilkokula ihtiyacımız var" diyen Şeker, "Yeni dersliklere ihtiyacımız var. Ancak tek sıkıntımız ilçede eğitime tahsis edilmiş bir metrekarelik bir arsamızın bile olmaması. Arsa üretimi için çalışıyoruz. Yörükali Mahallesi’nde bir mera alanı var. Bu alanın eğitim alanına dönüştürülmesi yönünde girişimlerimiz sürüyor. Gönül ister ki tüm ortaöğretim kurumlarımızı orada toplayabiliriz." diye konuştu.

Toplantıda, okullardaki hizmetli ihtiyacı ve güvenlik problemleri ile kurumlar arası iş birliğinin okul-toplum bütünleşmesi açısından da önemine dikkati çekildi. Başarı ve verimliliği artırmak için okul müdürleri ile öğretmenlerden azami ölçüde destek beklediklerin ifade eden Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, hizmetli ihtiyacının da İŞKUR aracılığıyla çözüleceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.