Müdahale etme süresini kısalttık

Müdahale etme süresini kısalttık

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya şehir meydanında yangına müdahale etme süresini, 6 dakikaya indirdik. İtfaiye teşkilatımız ve ekipmanımız her geçen gün güçleniyor” dedi

İçişleri Bakanlığı, Konya Muhtarlar Derneği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında İtfaiye Haftası münasebeti “Gönüllüyüz Birlikte Güçlüyüz” ismi ile bir program düzenlendi. Ramada Otel'de gerçekleştirilen programa Meram Kaymakamı Resul Çelik, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, bazı ilçe belediye başkanları, daire başkanları, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 303. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

İTFAİYE TEŞKİLATI GÜÇLENDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hayatta en önemli konunun can güvenliğinin sağlanması olduğunu dile getirdi. İtfaiye Haftası'nda olduğumuzu hatırlatan Başkan Akyürek, “İtfaiyeciler, her yıl binlerce yangına gidiyor. Çalışanlarımız, canını hiçe sayıyor.  Onlara çok şey borçluyuz” şeklinde konuştu. Akyürek, “Gönüllü itfaiyecilik projesine ortak olduk.  2004 yılında Konya'da 3 tane itfaiye birimi vardı. Bunları yeniledik. Daha modern tesis ve araçlara sahip olduk. Merkezde 5 itfaiye birimi kurduk. Yangına müdahale süremiz 6 dakikaya düştü. 5 olan itfaiye birimini 100'e çıkardık.  Çalışan sayımızı 200'den 950'ye, taşıt sayımızı 50'lerden 250'e çıkardık. Amacımız Konya genelinde yangına müdahale süresini köylerde de  6 dakika civarına indirmektir.

EN BÜYÜGÜ KONYA'DA KURULDU

Her köye itfaiye teşkilatı kurulamayacağını aktaran Akyürek, çare olarak her köye itfaiye teşkilatına bağlı birimler kurduklarını ifade etti. Köylere yangın söndürme tankerleri gönderdiklerini söyleyen Akyürek, “Konya'da imal edilen tankerleri, köylere belli süre içinde ulaştırdık. Nasıl kullanacağına dair bilgiler verdik. Türkiye'de en yaygın gönüllü itfaiyecilik sistemini bu şekilde Konya'ya kurduk. 6 bin 500 insana eğitim verdik. Şuanki gönüllü itfaiyeci sayımız ise bin 571. 940 profesyonel de çalışanımız var. 2016 yılında yapılan yangın müdahalesi bin 439'du. 2017 yılının ilk 8 ayında ise yaklaşık 600 müdahalede bulunulmuş. Çok önemli bir fonksiyon icra edilmiş. Gönüllü itfaiyecilerimiz, 2016 yılında 12 bin 484 defa tanker kullanmış. 2017 yılında ise 5 bin 985 müdahale olmuş. Konya'da gönüllü itfaiyecilik sistemindeki ilk hedefimizi başardık. Gelişimi devam ettirmemiz lazım. İmkan ve destekleri artırmalıyız. Periyodik eğitimi ihmal etmemeliyiz. Durum değerlendirmelerinde bulunmalıyız” şeklinde konuştu.

MUHTARLAR GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ OLDU

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, muhtarların belediye fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli sorumluluklar aldığını belirtti. Kendilerinin yerel ve merkezi yönetimlerin kesişme noktasında yer aldığını aktaran Duran, “Mahalle için gerekli olan hizmet ve işbirliğini geliştiriyoruz” dedi. Konya'da yeni büyükşehir yasası sonrasında yaşanabilecek sıkıntıların azalması için de çok çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Duran, şunları kaydetti: “Belediyemiz çok planlı ve temiz bir çalışma gösterdi. Yasadan bir yıl önce tüm beldeleri tek tek gezdi. Büyükşehir Belediyesi, acil durum planını hazırladı. Kırsallara yangın tankerleri gönderildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından biz muhtarlara kurslar verildi. Mahalle muhtarları, gönüllü itfaiyeciliğe öncü oldu.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.