Mücella Yapıcı: Topçu Kışlası Meselesi, Seçimlere Yönelik Gerilim Politikası

Mücella Yapıcı: Topçu Kışlası Meselesi, Seçimlere Yönelik Gerilim Politikası

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Topçu Kışlası’nın tekrar gündeme getirilmesi konusunda, “2015 seçimlerine yönelik bir gerilim politikasının devam ettirilmesi olabilir.” dedi. Anadolu Adalet...

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Topçu Kışlası’nın tekrar gündeme getirilmesi konusunda, “2015 seçimlerine yönelik bir gerilim politikasının devam ettirilmesi olabilir.” dedi.

Anadolu Adalet Sarayı’nda, Hasan Ferit Gedik davasına destek olmak için gelen Mücella Yapıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Topçu Kışlası’na yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Ciddi bir şekilde Büyükşehir Belediyesi, başta Kadir Topbaş olmak üzere büyük bir hukuksuzluğa imza atmış durumda.” diyen Yapıcı, “ Bütün bu Gezi’nin başlamasına neden olan, Toplu Kışlası’nın yapım kararı hem yargı tarafından hem yüksek yargı tarafından iptal edildi. Sadece İstanbul’da değil, bütün Türkiye ve dünyada çok büyük bir tepkiye neden olan, çok büyük bir şiddetle bastırılmaya çalışılan toplum direnişi var. Bütün toplum hep beraber bu projeyi istemediğini de ilan etti. Böyle bir şeyin olmayacağını bile bile böyle bir yatırımın bütçeye alınması en hafifinden provokasyonla iş değerdir.” ifadelerini kullandı.

Zamanlamayı da manidar bulan Yapıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bunun gerçekleştirilmeyeceğini bence başta Büyükşehir Belediye Başkanı çok iyi bilmektedir. Sanıyorum bir iktidar emriyle ya da ‘Biz bundan vazgeçmedik ’deniyor. 2015 seçimlerine yönelik bir gerilim politikasının devam ettirilmesi olabilir. Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na dokunulamaz. Bu hukuksuz girişim hakkında da dava açacağız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.