Motorin fiyatlarında seçim sonrası bir ilk yaşanacak

Motorin fiyatlarında seçim sonrası bir ilk yaşanacak

Motorin fiyatlarıyla ilgili yeni gelişmelere bir yenisi daha eklenirken bu seçimden sonra bir ilk olarak tarihe geçecek.

Türkiye'de seçim sonra akaryakıt fiyatlarındaki değişim merak edilirken son dakika gelişmesi duyuruldu. Benzin ve motorin fiyatlarındaki güncel değişimlere bir yenisi daha eklenecek ve akaryakıt fiyatları böylelikle değişmiş olacak.

zamlar-devam.jpg

28 mayıs tarihinde düzenlenen 2. tur seçimlerinin ardından ekonominin ve akaryakıt fiyatlarının hangi yöne doğru hareket edeceği merak konusuydu. Kimisi benzin ve motorinde fiyatlarının düşeceğini söyledi, kimisi ise akaryakıt dev zamların gelebileceğini ifade etti.

zam-atmosferi-yeni.jpg

Biz de güncel gelişmeleri ve piyasa analizlerini siz okurlarımızla paylaştık. Söz konusu analizlerde benzin ve motorine indirim gelme ihtimali neredeyse hiç yoktu. Analizlerde akaryakıt fiyatlarının yukarı yönlü seyredeceğini belirtmiştik.

akaryakita-yine-zam.webp

Piyasadaki belirsizlik neticesinde durumlar netleşmeye başladı. Türkiye'de doların birkaç gündür yükselişe geçmesiyle a'dan z'ye her ürüne zam kesinleşmiş oldu. Petrol fiyatları aşırı yükselmese de doların yükselişiyle benzin ve motorine zam geleceğini söyleyebiliriz.

zamlar-bitmiyor-motorin.jpg

Bahsi geçen zamlardan ilk etkilenecek olan ise motorin oldu. Motorin fiyatlarında seçim sonrası bir ilk yaşanacak. Piyasada değişen koşullar neticesinde motorinin litre fiyatına zam geleceği öğrenildi.

zam-sureci-motorin.jpg

Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 42 kuruş zam yapılacak. Söz konusu zammın pompaya yansımasıyla 1 litre motorinin fiyatı 21 lirayı geçecek. 1 lira 42 kuruşluk bir zammın vatandaşa bir depo yakıtta yansıması 70 liradan fazla olacak. Vatandaş zammın geleceğini öğrendiği için yetkililere tepki gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.