Moldovalı Yetimler, Kimse Yok Mu'nun Yardımlarının Sürmesini İstiyor

Moldovalı Yetimler, Kimse Yok Mu'nun Yardımlarının Sürmesini İstiyor

Moldova'da yetimhaneler, Türk halkının Kimse Yok Mu aracılığıyla ulaştırdığı yardımların aksamadan süreceğini umut ediyor.Başkent Kişinev'de 2 No'lu Kimsesizler Okulu yetkilileri; kurumu bilgisayar, masa ve laboratuvar malzemesi ile donatan...

Moldova'da yetimhaneler, Türk halkının Kimse Yok Mu aracılığıyla ulaştırdığı yardımların aksamadan süreceğini umut ediyor.

Başkent Kişinev'de 2 No'lu Kimsesizler Okulu yetkilileri; kurumu bilgisayar, masa ve laboratuvar malzemesi ile donatan Kimse Yok Mu'ya minnettarlıklarını ifade etti. Okul Müdürü Yuriy Dontsıu, "Kimse Yok Mu ve Türk halkına yardımları için teşekkür ediyorum. Tabii ki devamını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Moldova'ya bağlı Gökoğuz (Gagauz) Özerk Bölgesi Çadır Lunga Şehri Valisi Sergey Buzadjı Türkiye’deki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini söyleydi. Yetimhanenin yardımlara sürekli olarak ihtiyaç duyduğunu ifade eden Buzadjı, "Yardımlarını esirgemeyenlere teşekkür ediyoruz. Kardeş ülke Türkiye’nin yardımlarının kesilmeden devam edeceğini umuyoruz. Demokratik bir ülkede yardım kuruluşları engellenmemeli. Bu yardımlar Moldova'ya, fakir ülkelere ve ihtiyaç sahiplerine devam etmelidir." dedi.

Kimsesizler Okulu'ndan bir kız öğrenci ise göz ameliyatı için hayırseverlerden yardım beklediğini ifade etti. Öğrenciler, Türk halkına 'sizi bekliyoruz' diye hep bir ağızdan mesaj gönderdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.