Moğolistan’da Kurban Bayramı Sevinci

Moğolistan’da Kurban Bayramı Sevinci

Moğolistan’da Müslümanlar, Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor. Müslümanlar, bayram namazını kılmak için sabahın erken ışıklarında başkent Ulanbator’daki mescide akın etti. Müslümanlar namazdan sonra bayramlaştı. Bu arada Ulanbator’da...

Moğolistan’da Müslümanlar, Kurban Bayramı'nın coşkusunu yaşıyor. Müslümanlar, bayram namazını kılmak için sabahın erken ışıklarında başkent Ulanbator’daki mescide akın etti. Müslümanlar namazdan sonra bayramlaştı.

Bu arada Ulanbator’da bulanan Türk okullarından Elite International'da bayramlaşma programı düzenlendi. Yemekli programa çok sayıda Türk işadamı, öğretmen ve yerli davetli katıldı. Etkinliğe yakınlarıyla birlikte katılan çocuklar, bol bol bayram harçılığı aldı.

Öte yandan Kimse Yok Mu Derneği'nin Moğolistan’daki partneri Khench Baikhgui Yu, derneğe bağışlanan kurbanları keserek etlerini fakirlere dağıttı. Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri bu sene 548 hisse kurban kestiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Okulları ve Empathy Kurumları Genel Müdürü Turgut Karabulut, Kimse Yok Mu Derneği'nin her sene Moğolistan yüzlerce kurban kestirdiğini ve etlerini fakir insanlara dağıttığını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.