Moğolistan’da ilk camiyi Dost Eli açtı

Moğolistan’da ilk camiyi Dost Eli açtı

Moğolistan'da Dost Eli Derneği tarafından geçen yıl temeli atılan Ulan Bator İslam Kültür Merkezi ve Hz. Ömer Camii’nin açılışı yapıldı.

Açılışa TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de katıldı. Bazı sivil toplum örgütlerinin yurt dışında yaptıkları hizmetlerden büyük memnuniyet duyduğunu, gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin gerek TİKA'nın gerekse sivil toplum örgütlerinin uzak diyarlarda yaşayan insanların ihtiyaçlarına cevap verdiklerini anlatan Mehmet Ali Şahin, Dost Eli Derneği’nin de yurt içinde ve yurt dışında göstermiş olduğu insani yardım faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu söyledi. Şahin, dernek yöneticisi Mevlüt Yıldırım’a çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Hazreti Ömer Camii'nin Ulan Bator'da açılan ilk cami olma özelliğini taşıdığını kaydeden Şahin, caminin isminin de önemine değindi. Hazreti Ömer'in adaletini anlatan Şahin, kültür merkezinde verilecek eğitimde, bunun gözetilmesi dileğinde bulundu. Meclis Başkanı Şahin'e, daha sonra Moğolistan’ın milli kıyafeti olan Çapan ve takke hediye edildi.

200 BİN DOLARA YAPTIRILDI

Dost Eli Derneği’nin Kazakların yoğun olduğu bölgede 200 bin dolara yaptırdığı camide, 300 kişi ibadet edebilecek. İslam Kültür Merkezi’nin derslik, bilgisayar, kütüphane ve toplantı salonunun araç ve gereçleri de TİKA tarafından karşılandı. Şahin ve beraberindekiler açılış sonrası, Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım’la birlikte cami ve kültür merkezini gezdi. Açılışa, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile Türkiye Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Ulan Bator Büyükelçisi Ahmet Asım Arar ve Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.