Moğolistan Kayserili Yatırımcıları Bekliyor

Moğolistan Kayserili Yatırımcıları Bekliyor

Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ, Vali Orhan Düzgün’den, Kayserili işadamlarını yatırım için ülkesine yönlendirmesi talebinde bulundu. Namdoğ, “Kayserili ve diğer bölgelerdeki işadamlarının...

Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ, Vali Orhan Düzgün’den, Kayserili işadamlarını yatırım için ülkesine yönlendirmesi talebinde bulundu. Namdoğ, “Kayserili ve diğer bölgelerdeki işadamlarının Moğolistan’a yatırım yapması mevcut iki ülke arasındaki ilişkileri daha da hızlandıracaktır” dedi.

Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ ve beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. İl hakkında bilgiler veren Vali Düzgün, Kayseri’nin ticaretiyle ün salan kentlerin başında geldiğini söyledi. Düzgün, “3 tane organize sanayi bölgesi olmak üzere 1.500 firmalar da üretim gerçekleşiyor. Yıllık 2 milyar dolarlık ihracat hacmi var. Moğolistan ile Kayseri arasındaki ticaret ve kültürel ilişkilerimizin bu ziyaretin fırsat olacağını düşünüyorum. Mesafeler olarak uzak olabiliriz ama kültürel yakınlığımız var. Ekonomik hem de eğitim alanında Moğolistan’la işbirliği yapabiliriz. Bu ziyaretle de işbirliği kapılarını açmış oluruz” dedi.

Daha sonra söz alan Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ, Ankara’da bulunan büyükelçiliklerinin tavsiyesi üzerine Kayseri’ye geldiklerini söyledi. Son dönemde Kayseri sanayisinin hızlı gelişim gösterdiğine dair bilgiler aldıklarını belirten Namdoğ, “Kayseri’nin kalkınma ve planlamadaki başarı anahtarını araştırmaya geldik. Kayseri’ye girişte gördük ki trafik sorununu çözmüş. Şehir planlamasını çok beğendik. Bu açıdan bilgilerinizi almaya geldik. İlerde Kayserili ve diğer bölgelerdeki işadamlarının Moğolistan’a yatırım yapması mevcut iki ülke arasındaki ilişkilerini daha da hızlandıracaktır. Çok güzel gelecek bekliyoruz. Bu konuda sayın valim sizinde desteğinizi isteriz. Kayseri işadamlarının Moğolistan’a gelmesi konusunda. Moğolistan kalkınma konusunda yolun başında. Bu dönemde Moğolistan’a gelen yabancı yatırıcımlar Moğolistan’ı sevecektir. Büyüme yolunda kararlı bir şekilde ilerleyen Moğolistan’da yapılacak çok işler var.” diye konuştu.

Namdoğ’un ardından konuşan Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Üyesi Zarigt Dashzeveğ de Vali Orhan Düzgün’e “Kayseri’nin başarısının sırrını” sordu. Vali Düzgün, Kayseri’nin son dönemde ekonomik gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Vali Orhan Düzgün, Namdoğ’a Kültep Kaniş Karum’da çıkan eserlerin kopyalarından oluşan bir set hediye etti. Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ da Vali Düzgün’e günün anısına Moğollar'ın geleneksel müzik aleti olan at kemanı hediye etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.