Mogadişuya Cansuyu

Mogadişuya Cansuyu

Kuraklığın yanında iç savaşla da mücadele eden Somaliye yardımlar devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma Derneği oluşturulan seyyar mutfaklarda iftar saatlerinde yemek verildiğini bildirdi

Cansuyu ekipleri Samoli’nin başkenti Mogadişu’da yardımlarına devam ediyor. Kuraklığın yanında savaşla da mücadele eden Somali’de durum neresinden bakarsanız bakın içler acısı bir hal alıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hükümet tarafından basın mensupları ve yardım kuruluşları için ayrılan otellerde kalıyor. Yanlarında asker olmadan şehre giremediklerini söyleyen Cansuyu İstanbul Dış İlişkiler Sorumlusu Şerafettin Mollaoğlu, karşılaştıkları tabloyu anlatmakta zorlandıklarını ifade etti. Havaalanından itibaren durumun vehametinin görüldüğünü söyleyen Mollaoğlu, hemen hemen her binada gözlerine çarpan kurşun izlerinin şehirle alakalı bilgiler verdiğini söyledi.

Kardeş kuruluşları Somali Müslüman Gençlik Derneği yetkilileriyle her gün toplantı yaptıklarını dile getiren Şerafettin Mollaoğlu, “Mogadişuda en elzem yerleri tespit edip yardımları oralara yönlendirmek için planlamalar yapılıyor. Güvenlik problemi olmasına rağmen ekiplerimiz dinlenmek bilmeden bölgede çalışmaya devam ediyor. İlk olarak 2 tane seyyar mutfak oluşturduk. Mülteciler evlerinden ayrılırken yanlarına hiçbirşey alamadıkları için derme çatma oluşturdukları çadırlarda yemek yapmaları mümkün değil. O yüzden önceliğimiz sıcak yemek dağıtmak. Kumanya dağıtımlarımız da devam ediyor. Fakat kumanya ile birlikte kendi yemeklerini yapabilecekleri düzenekleri oluşturmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Oluşturduğumuz seyyar mutfaklarla günde 2 bin 500 kişiye iftarda sıcak yemek veriyoruz. İftar vakitleri geldiğinde burada çok duygulu anlar yaşıyoruz” dedi.

Açlık nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların da çok ciddi problemler oluşturduğunu ifade eden Şerafettin Mollaoğlu, “Ekiplerimiz bunun için de Mogadişu Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorloruyla ortak çalışıyor. Gereken ilaçları da temin edip kamplara ulaştırıyoruz. Ayrıca kamplara koşan ailelerin evlerinden sadece çocuklarını aldıklarını, çocukların üzerlerinde giyecek hiçbirşey olmadığını gözlemledik. Ekibimiz, çocuklar için kıyafet temin etmeye başladı” diye konuştu. Ramazan boyunca ve Ramazan sonrasında da çalışmaya devam edeceklerini belirten Mollaoğlu, kendilerine emanet edilen bağışları en iyi şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.