Mobilyacı, Suudi Arabistan Kapılarını Araladı

Mobilyacı, Suudi Arabistan Kapılarını Araladı

Mobilya ihracatını artırma adına Suudi Arabistan’a ilk adım atıldı. Bu çerçevede İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever ile heyeti, Riyad’da muhatapları ile bir araya geldi.

Mobilya ihracatını artırma adına Suudi Arabistan’a ilk adım atıldı. Bu çerçevede İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever ile heyeti, Riyad’da muhatapları ile bir araya geldi. MOBITEX 2013 Fuar’ında Türkiye’den firmalara ayrılan alanda B2B toplantıları yapıldı. Toplantılar esnasında firmalar, satın almacılarla görüşmelerde bulundu.

Toplantılar sonrasında heyet, Riyad’da faal mobilya dükkanlarına uğradı. Kimi firmalar, ticari sözleşmeler imzaladı, kimi firmalar ise imzalama yolunda önemli adımlar attı.


Abdullah Tever, ağaç ve orman ürünleri ihracatıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Ağaç ve orman ürünleri ihracatı Ağustos’ta geçen seneye göre yüzde 5,7 arttı ve 331 milyon 628 bin dolar oldu. Bu dönemde en fazla ihracat 52 milyon 396 bin dolarla Irak’a yapıldı. Bu ülkeyi 33 milyon 741 bin dolarla Azerbaycan, 26 milyon 806 bin dolarla İran, 15 milyon 656 bin dolarla Libya ve 13 milyon 628 bin dolarla Birleşik Krallık izledi. Sektörde Ocak-Ağustos aylarında ihracat 2012’nin aynı dönemine göre yüzde 12,6 artarak 2 milyar 803 milyon 26 bin dolara çıktı.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.