Mobil Dünyada Skandal!

Mobil Dünyada Skandal!

MWC 2013 etkinliğinde yeni akıllı modellerini tanıtan ZTE, yaptığı hamleyle mobil dünyaya skandal olarak düştü. İşte ZTE Grand Memo hakkındaki şok haberin detayı…

Barcelona’da her yıl düzenlenen MWC 2013 etkinliğinde, nefeslerin tutulmasına neden olacak yeni teknolojiler sahne alıyor. Bu yıl yapılan etkinlikte, ilgi gören cihazların en başında da ZTE Grand Memo yer almıştı. 5.7 inç Full HD ekrana sahip akıllı telefon, kullandığı performans ötesi işlemcisiyle de dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştı.

ZTE tarafından üretilen Memo’da, yapılan basın açıklamaları ve gönderilen bilgiler arasında Qualcomm Snapdragon 800 kullanıldığı yer alıyordu. Etkinlikte, ilk Snapdragon 800 serisi işlemcinin kullanıldığı söylenen ZTE’nin etkinlik sonrası haberleri ise sahte çıktı.

Cihazda kullanılan işlemci serisinin MWC günlerinde Snapdragon 800 olduğunu duyuran ZTE, etkinlik sonrasında ise kullanılan işlemcinin SD 600 olduğunu belirten bir düzeltme yaptı. Basın bültenlerinde yanlışlık yaptığını belirten ZTE bununla da kalmadı ve bir skandal daha yaşattı.

Testler sonucunda ortaya çıkan ZTE Grand Memo modelinde Qualcomm’un Snapdragon S4 Pro serisi bir işlemci yer alıyor. Geçtiğimiz yıl içinde Nexus 4, Optimus G gibi akıllı modellerde de yer alan bu işlemci serisi 2012 yılının lideriydi denilebilir. Yeni skandalın içeriği ise -yanlış belirtilmiş- RAM kapasitesi. SD 800 ile beraber 2 GB Ram belleğe sahip olduğu belirtilen cihazın gerçekteki Ram’i 1 GB olarak açıklandı. Bu haberlerin etkinlik sonrası yapılıyor olması ise oldukça düşündürücü.

Bu telefonun, test sonuçlarında yer alan bilgilere göre Galaxy S2 modelinin sunduğu performansı sunuyor diyebiliriz. Bakalım ilerleyen günlerde ZTE, nasıl bir açıklama yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.