MNG Kargo, 7 teknoloji merkezi kurdu

MNG Kargo, 7 teknoloji merkezi kurdu

MNG Kargo, sektörde bir ilk olan Teknolojik Aktarma Merkezlerini Ankara, Adana, Bursa, İzmir ve İstanbulda kurdu, kargo işleme hızı ve kapasitesini yüzde 300 arttırdı

MNG Kargo, sektörde bir ilk olan Teknolojik Aktarma Merkezlerini Ankara, Adana, Bursa, İzmir ve İstanbul’da kurdu, kargo işleme hızı ve kapasitesini yüzde 300 arttırdı.

Türkiye lojistik pazarının yenilikçi şirketi MNG Kargo, sektöründe yeni bir çağ başlatacak yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Ankara, Adana, Bursa ve İzmir’de faaliyete geçirilen ve İstanbul’da üç ayrı bölgede altyapı çalışmaları devam eden 7 Teknolojik Aktarma Merkezi kuran MNG Kargo, otomasyon sistemiyle donatılan bu büyük yatırımla kargo işlemleri artık el değmeden otomatik olarak yapılacak. Sektöründe bir ilk olan bu yatırım sayesinde, kargolar hızlı, tam zamanında, hatasız ve hasarsız teslim edilecek. Ticari akışın hızlı ve sağlıklı gerçekleşmesini sağlayacak bu sistem ile şirket, her aktarma merkezinde günde en az 2 saat zaman tasarrufu sağlayacak.

SİSTEM SAATTE 65 BİN KARGO AYRIŞTIRIYOR

 

En ileri teknolojinin kullanıldığı aktarma merkezleri, günde 1 milyon adet kargo işleme hacmine sahip. Bilgisayar destekli dev tasnif teknolojisiyle, saatte 65 bin adet kargo el değmeden ve yüksek hızda ayrıştırılıyor ve hasarsız bir şekilde gideceği hatlarda araçlara yükleniyor. MNG Kargo, Teknolojik Aktarma Merkezlerinde; araç indirme, otomatik ölçüm-tartım, barkod okuma, veri kaydetmenin yanı sıra kargoların, gerek hat gerekse şube araçlarına otomatik geçişi ile ayrıştırma-yükleme işlemleri gerçekleşiyor.

KUT: "SEKTÖRDE YENİ BİR ÇAĞ BAŞLATIYORUZ"

 

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, yaptığı konuşmada, Teknolojik Aktarma Merkezleri yatırımı ile MNG Kargo’nun bugüne kadar olduğu gibi sektörü geliştirecek bir ilke daha imza attığını söyledi. Aslan Kut, “Bugün sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine katma değer kazandıran birçok öncü yeniliğimize, Teknolojik Aktarma Merkezleri gibi çağ değiştiren bir ilki daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.