Mısır’dan, Libya Halkının İradesine Destek

Mısır’dan, Libya Halkının İradesine Destek

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Aldayri, Mısır temasları çerçevesinde mevkidaşı Samih Şükri ile bir araya geldi. Şükri, Libya halkının iradesini desteklediklerini, ülke için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Başkent Kahire'de...

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Aldayri, Mısır temasları çerçevesinde mevkidaşı Samih Şükri ile bir araya geldi. Şükri, Libya halkının iradesini desteklediklerini, ülke için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Başkent Kahire'de yapılan Aldayri ve Şükri toplantısında, Libya’nın son durumu ve ülkedeki güvenlik konuları ele alındı. Mısır'ın Libya halkının iradesini desteklediğini belirten Şükri, Libya hükümetine ve Halk Meclisi’ne inandığını kaydetti. Libya’ya her türlü desteği verebileceğini belirten Şükri şöyle konuştu: “Devlet kurumlarını inşa etmek için her türlü destek ve gerekli eğitimleri sağlayarak Libya halkının isteklerini gerçekleştirmesine yardımcı olabiliriz.”

Ayrıca Şükri, bölgedeki terör örgütlerine karşı iki ülkenin işbirliği içerisinde olması gerektiğini vurguladı: “Libya topraklarının birliğini korumak için terör örgütlerinin karşısında iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmemiz gerekiyor.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.