Mısır'daki Darbe Antalya Turizmini Kasımda Da Canlı Tutacak

Mısır'daki Darbe Antalya Turizmini Kasımda Da Canlı Tutacak

Mısır'da askeri darbe sonrasında meydana gelen olaylar Avrupa, Rus ve İskandinav turistleri Türkiye'ye yöneltti.

Mısır'da askeri darbe sonrasında meydana gelen olaylar Avrupa, Rus ve İskandinav turistleri Türkiye'ye yöneltti. Turizm sezonu başında Gezi Parkı eylemleriyle tedirginlik yaşayan turizmciler, Mısır'daki darbe sonrası sezonun kasım ayı sonuna kadar süreceğini düşünüyor. Bölgede otellerin doluluk oranlarının yüzde 90 seviyesinde olduğu ifade edildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, mayıs ayında Gezi Parkı eylemleriyle turizmcilerin yaşadığı sıkıntı ve tedirginliğin önemli ölçüde aşıldığını söyledi. Side- Manavgat destinasyonunda otellerin doluluk oranlarının yüzde 90 seviyesi olduğunu belirten Özden, Mısır'da askeri darbe sonrası meydana gelen olayların Avrupalı, Rus, İskandinav ve başka milletlerden turistlerin tatil tercihlerini başta Antalya olmak üzere Türkiye'ye yönelttiğini kaydetti. Özden, "Otellerin doluluk oranları iyi durumda. Bu doluluğun kasım ayı sonuna kadar devam edeceğine inanıyoruz. Turizmci sezon başında yaşanan bazı tatsız olaylara karşı tedirginliğini yendi. İyi bir sezon geçiriyoruz." diye konuştu.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Katherina Baranov da yaptığı açıklamada, Mısır'da askeri darbe sonrası Kahire'ye gönderdikleri turistlerin hepsini geri çektiklerini söyledi. Mısır'dan geri çektikleri yaklaşık 25 bin Rus turistin yüzde 92'sini Antalya bölgesine tatile gönderdiklerini, geri kalan yüzde 8'inin ise İspanya, Yunanistan, İtalya, Fransa, Hindistan ve Singapur'a gittiğini kaydetti. Baranov, "Antalya bölgesine kasım ayı sonuna kadar Rus turist göndereceğiz. Talepler iyi durumda. Antalya birinci tercih edilen il." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.