Mısır'da işkence sürüyor

Mısır'da işkence sürüyor

Cemaat-i İslami İstanbul Şube Başkanı Eymen Muhammed, ''Dünya değişti, insanlık değişti. Fakat Mısır zindanları bu değişimden nasibini alamadı. Dün nasıl işkenceler yapılıyor ise bugün Mısır'da aynı şekilde bu işkencelere devam ediliyor'' dedi

Merkezi Mısır olan ve İstanbul’da da şubeleri bulunan Cemaat-i İslami üyeleri, AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu. İslam Âleminde cereyan eden olayları değerlendiren heyet, neler yapılması gerektiği konusunda istişarelerde bulundu. Mısır’ın kanayan yaramız olduğunu söyleyen AYDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim, şunları söyledi: “Mısır, köklü kültürü ve zulme karşı kıyamlarıyla her zaman gönlümüzde olmuştur. Mısır’ın yetiştirdiği yiğit evlatlardan, Türkiyeli Müslümanlar olarak istifade etmişizdir. Örneğin Hasan El-Benna’nın, Seyyid Kutup’un eserlerinden çokça istifade ettik. Hatta Türkiye’deki 80'li yılların bilinçlenme ve aksiyoner hareketlerinde bu isimlerin çok etkisi olmuştur. Konu Mısır olunca Halit El-İslambuli’yi zikretmeden geçemeyiz. Canı pahasına bu davayı savunmuş, bu uğurda şehid olmuştur. Ve kendisinin mensubu olduğu Cemaat-i İslam üyeleri bugün bizleri ziyaret ediyorlar. Mısır’ın dünü ve bugünü hakkında oldukça verimli bir buluşma gerçekleştirdik. Ziyaretlerinden dolayı Cemaat-i İslami üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”  Mısır'da dünden bugüne yaşanan zulümleri anlatan heyet , asla pes etmeyeceklerini ve il il gezip bu mezalimi dünyaya duyuracaklarını belirtti.

'MISIR DÜN NASILSA BUGÜN DE AYNI'

Hapishanelerdeki zulmün hat safhaya ulaştığını söyleyen Cemaat-i İslami İstanbul şube başkanı Eymen Muhammed, ''1981 yılında 30 bin Müslüman hapsedildi , 5-6 ay boyunca günlük 10-15 dakikalık işkencelere maruz kaldık. Ailelerimiz bizi göremiyordu. Yaşayıp yaşamadığımızdan bile haberleri yoktu” dedi. Gelişen teknoloji ve dünya şartlarını göz önünde bulunduran Eymen Muhammed, “Dünya değişti, insanlık birçok buluşun, teknolojinin altına imza attı. Fakat Mısır zindanları bu değişimden nasibini alamadı. Dün nasıl işkenceler yapılıyor ise bugün Mısır'da aynı şekilde bu işkencelere devam ediliyor'' diye konuştu.

'BİZLERE YARDIMCI OLUN'

İşkence altında kaldıkları süre boyunca iyi olaylarla da karşılaştığını belirten Eymen Muhammed ''1983'ten sonra hapishanelerde ilim halkaları oluşturuldu. Tutuklular akın akın Kur'an ezberliyordu. Herkes ezberinde ne varsa onu okuyor ve bu sayede Kur'anın tamamı ezberleniyordu.''diye konuştu.  İşkencelerin artık kendilerini korkutmadığını söyleyen Eymen Muhammed, tutukluların Kur'an'ı hıfzettiğini ve 3 ay sonra yarısından çoğunun hafız olarak hapishaneden çıktığını belirtti.  Kendilerinin cılız ve sesi çıkmayan basın organlarının olduğunu söyleyen Eymen Muhammed, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sesimizi duyuramıyoruz, basın yayın organlarımızı kısıyorlar ve bizi susturmaya çalışıyorlar. Bizler bu yüzden seyahat halinde gezerek yapılan zulümleri duyurmaya çalışıyor ve bizlere yardım elinizi uzatmanızı istiyoruz.'' diye konuştu. Şu an Mısır zindanlarının yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Eymen Muhammed ''Mısır'da anneler oğullarını ziyaret edemiyorlar, oğullarının ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Kendilerinin yok ki oğullarına götürebilsinler onlara yardım elimizi uzatmamız gerekiyor bu yüzden tüm Müslümanlardan yardım istiyoruz” dedi. Dernek Başkan'ı İhsan Erdim'in öncülüğünde Konya'yı gezen heyet öğle yemeğinin ardından Konya'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.