Mısır lif ihtiyacını karşılıyor

Mısır lif ihtiyacını karşılıyor

Yaz ve kış mevsiminde kendine sürekli alıcı bulan bardakta mısır, yüksek derecede lifli ve insan sağlığına faydalı bir gıda olması sebebiyle vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Yaz ve kış mevsiminde kendine sürekli alıcı bulan bardakta mısır, yüksek derecede lifli ve insan sağlığına faydalı bir gıda olması sebebiyle vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bir bardak mısır, günlük lif ihtiyacının yaklaşık yüzde 23'ünü karşılıyor. Yüksek lifli bir gıda olan ve bardakta satılan tatlı mısır satışları son zamanlarda artış gösterdi. Tam bir vitamin deposu olan bardakta mısır, her mevsimde kendine alıcı buluyor. Birbirinden farklı baharat ve soslar ile süslenen, lezzetine doyum olmayan bardakta mısırın, insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor. Mısır, bağırsak ve karaciğer fonksiyonlarını düzenleyip, yüksek kolesterolü düşürüyor. İçinde bulunan belirgin miktarlardaki folik asit, niasin ve sağlamış olduğu magnezyum ile de son derece sağlıklı olan mısır, kalp sağlığına da iyi geliyor.

FARKLI SOS VE BAHARATLAR İLE LEZZETLENİYOR

Bosna-Hersek Mahallesi'nde bardakta mısır satan Osman Tavşan, bardakta mısır lezzetinin doyumsuz olduğunu ve bardakta mısırın yapılış aşamasının neler olduğunu belirtti. Bardakta süt mısırının sert olmaması gerektiğini belirten Tavşan, “ Bardakta süt mısırının hazır hale gelmesi için öncelikli aşama mısırları, buharda kaynatmaktır. Paketler halinde ve dondurulmuş şekilde gelen mısırlar, bir tencerenin içine atılarak buharda pişirilir. Mısırın buharda pişme süresi, genellikle 45 dakika civarında oluyor.  Buharda pişirilen mısırlar, süzülür ve rahatça kavrulacak bir tencerenin içine bırakılır. Tencereye bırakılan mısırlar, tereyağı ve biraz da tuz eklenerek kavrulur. Yumuşayan mısırlar artık yenmeye hazır hale gelmiştir.  Mısır tezgahımızda birbirinden farklı soslar ve baharatlar bulunuyor. Bardakta mısırı, müşterilerimize sunarken, isteklerine göre baharat ve soslar ile süslüyoruz. En çok tereyağı bol, sarımsak soslu ve ketçap, mayonez ile süslenen mısır tercih ediliyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.