Misafir öğrencilere yardım kolisi desteği

Misafir öğrencilere yardım kolisi desteği

Konya’da uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalar yürüten İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Ramazan ayında da çalışmalarına devam ediyor

 

Bu Ramazan, koronavirüs nedeniyle toplu iftar programları yapılamayacağından, dernek vatandaşların bağışları ile Konya’daki uluslararası öğrenci evlerine gıda kolisi ve ihtiyaç malzemeleri gönderiyor. Dünyanın dört bir tarafından gelerek üniversite ve lisede öğrenim gören 4500 civarında öğrenciyi misafir eden Konya’da İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği çalışmalarına devam ediyor. Dernek, uluslararası öğrencilere rehberlik ve eğitim hizmetinin yanında öğrencilerin maddi ihtiyaçlarının karşılanması için de faaliyetler yürütüyor.

SİZ DE ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİNİZİ UZATABİLİRSİNİZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, uluslararası öğrencilere vatandaşların yardım elini uzatması çağrısında bulundu.

BAĞIŞTA BULANABİLİRSİNİZ

Arslan, “Koronavirüs sürecinde okullar tatil edildi. Öğrencilerimizin büyük bir bölümü ülkelerine dönemedi. Bu sebeple öğrencilerimiz maddi ve manevi çeşitli sorunlar yaşadı. Aileleri uzakta olduğu için bir problemleri olduğunda Derneğimizin kapısını çalıyorlar. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği olarak her zaman olduğu gibi bu süreçte de hızlı bir şekilde organize olarak hayırseverlerimizin bağışları ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ile öğrencilerimize temel ihtiyaçlarını ulaştırdık. Ancak öğrencilerimizin ihtiyaçları devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde olmamız ve sürecin devam etmesi nedeniyle destekleri sürdürmek istiyoruz. Uluslararası öğrencilere yönelik yapmış olduğumuz çalışmalara vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Her ne kadar bu yıl iftar sofralarında bir araya gelemesek de sosyal mesafeler kardeşliğimize engel değil. Bir öğrenci evimizin gıda kolisini veya bir öğrencimizin iftar sahur bedelini karşılayabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca bağışçılarımızdan bize ulaşan iftar ve sahur bedeli, gıda kolisi, zekat, fitre, sadaka, gıda çeki gibi destekleri öğrencilerimize ulaştıracağız. IBAN hesabımıza gönderilecek bağışların türünün (Zekat, fitre, sadaka, gıda kolisi, iftar-sahur bedeli) belirtilmesi gerektiğini de özellikle hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAĞIŞLARLA ÖĞRENCİ EVLERİNDE SOFRALAR KURULUYOR

Derneğin çalışmalarına vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini belirten Arslan, “Çalışmalarımızı bağışçılarımızın ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın ayni ve nakdi destekleri ile yürütüyoruz. Derneğimize bağışta bulunan gönüllülerimiz başta olmak üzere, bugüne kadarki yardım çalışmalarımıza katkı sağlayan Karatay Belediyesi, İHH Konya Şubesi, Türk Kızılay Konya, Meram, Karatay Şubeleri, Ravza Derneği, Dosteli Derneği, Enderun Eğitim Vakfı’nın değerli yönetici ve çalışanlarına da teşekkür ediyoruz. Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Bağışları ve destekleri ile öğrenci evlerimizde tencereler kaynıyor, sofralar kuruluyor.” ifadesini kullandı.

Derneğe aşağıdaki hesap numarasından bağışta bulunulabiliyor.

Hesap Sahibi: İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği

TR IBAN: TR56 0001 2009 5100 0016 0002 88

Tel: :0332 351 64 72

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.