Miniklerden Drama Gösterisi

Miniklerden Drama Gösterisi

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen drama kurslarına katılan öğrenciler, sahneledikleri drama gösterisi ile büyük takdir topladı.7 ay süren drama kursuna katılan 7-8 yaş grubu...

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen drama kurslarına katılan öğrenciler, sahneledikleri drama gösterisi ile büyük takdir topladı.

7 ay süren drama kursuna katılan 7-8 yaş grubundaki öğrencilere, vücut dilini anlama ve kullanma, jestleri anlama ve kullanma, iletişim kurabilme gibi çok sayıda davranışın geliştirilmesi konusunda eğitimler verildi. Drama kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, edindikleri bilgileri 3 drama oyunu ile sahneye taşıdı. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Dede Efendi Salonu’nun sahnelenen oyunlar, salonu dolduran izleyicilerin büyük ilgisini çekti.

Drama hocası Nurdan Özgür, “Yaklaşık 7 ay süren drama kursunda çocuklara kendilerini ifade etme, paylaşma ve birlikte oyun oynayabilme eğitimleri verdik. Bu eğitimlerin son iki ayında çocuklarımız için ‘Papatyanın Öyküsü’, ‘Ekmeğin Öyküsü’ ve ‘Mutlu Ağaçlar Ormanı’ isimli üç oyun hazırladık. Çocuklarımız, oyunları başarıyla sergiledi. Çocuklarımız oyun oynarken büyüyor ve gelişiyor. Maalesef, günümüzde çocuklara oyun dediğimizde akıllarına bilgisayar oyunları geliyor. Daha sanal bir oyun anlayışı var. Biz drama kursları ile çocuklara eski dönemdeki oyunları öğretiyoruz. Bu oyunlar ile birlikte hareket edebilmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade edebilmeyi öğreniyorlar. Drama gösterisinde oyun, bizim için bir araç. Bilinen çocuk oyunundan sahneye geçiş yapıyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.