Minikler sorumluluk almayı öğreniyor

Minikler sorumluluk almayı öğreniyor

Özel Gençlik Anaokulu, öğrencilerinin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağlamak amacıyla ipek böceği yetiştirme etkinliği çalışmasına başladı.

Özel Gençlik Anaokulu,  öğrencilerinin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağlamak amacıyla ipek böceği yetiştirme etkinliği çalışmasına başladı. İpek böceği yetiştirme seti içerisinde yer alan yumurtalar istenilen sıcaklıkta uygun koşulların sağlanmasıyla birlikte yumurtalarından çıkıyorlar ve özel olarak üretilen yem sayesinde dut yaprağı yemeden yaşamsal döngünü sağlaya biliyor. Okul müdürü Aliye Duman, çalışmanın amacının kısa süre içerinde gerçekleşen mucizevi değişimin öğrenciler tarafından aşama aşama izlenmesi ile öğrencilerin gözlem yeteneğinin geliştirilmesi ve öğrencilerin yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Duman, aynı zamanda ipek böceği seti sayesinde öğrencilerin bir canlıya bakmak için belli görevler üstleneceklerini ve bununda çocuklardaki sorumluluk bilincini geliştireceğini söyledi. Öğretmenleri ile beraber çalışmalara başlayan Özel Gençlik Anaokulu öğrencileri heyecanla ipek böceklerinin yumurtalarından çıkacakları günü beklemeye başladılar.

MODEL UÇAK EĞİTİMİ ALDILAR

Özel Gençlik İlkokulu Ve Ortaokulu, Türk Hava Kurumu’nun düzenlediği Model Uçak Eğitimine katıldı. Kursa katılan İlkokul, Ortaokul öğretmenleri Hafta sonu model uçak yapımına başladı. 152 ülkede geçerli olan model uçak eğitici sertifikası Gençlik İlkokulu/Ortaokulu öğretmenleri tarafından alınacak ve bu şekilde yeni bir eğitim alanı oluşturulacak. Kursa katılan öğretmenler, Ata planör model uçak yapımını öğrenerek öğrencilerine de bu alanda faydalı olacaklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.