Minik Gazeteciler Başkan Altınok Öz İle Röportaj Yaptı
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri ile röportaj yaptı. Başkan Öz, minik gazetecilerin sorularını tek tek yanıtladı.
Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Öğrenciler, okul gazetesi için Başkan Altınok Öz ile röportaj yaptı. Gençlere ve eğitime olan hassasiyetini hayata geçirdiği projelerle destekleyen Başkan Öz, hayatını ve belediyecilik anlayışını konu alan minik gazetecilerle yakından ilgilendi. Öğrencilerin özgeçmişi, doktorluk hayatı ve belediye başkanlığı ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Öz, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı ile Kartal halkına hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Kartallılar için çalıştığını belirten Başkan Altınok Öz, aynı anlayışla yola devam edeceğini ifade ederek, “Halkın içinden gelen bir başkan olarak her zaman gençlerin yanındayım” dedi.
Yakın zamanda eşekli kütüphaneci olarak bilinen Mustafa Güzelgöz’ün heykelinin açılışını yapacağını da söyleyen Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti:
“Mustafa Güzelgöz’ün tayini, kütüphaneci olarak Ürgüp Tahsin Ağa Kütüphanesi’ne çıkar. Kütüphanede heyecanla okurları bekler. Bir gün olur, beş gün olur gelen giden yok. Özellikle çocuk kitaplarına gereksinim bulunan kütüphanedeki kitap sayısını artırmak için Ürgüp dışında çalışmakta olan hemşerilerin adresini toplayabildiklerine el yazısı ile tek tek mektup yazarak kitap göndermeleri isteğinde bulunur. Bir ay sonra mektuba cevap olarak paketlerle kitaplar gönderilmeye başlanır. Bazı Ürgüplüler, gazete ve dergilere abone olmuşlardır. Çevresindekilerle konuşur, herkese anlatır. 23 yaşındaki genç memur, ’Ne yapayım, ne yapayım?’ diye düşünür durur. Sonunda aklına bir fikir gelir. Zorlukla bir eşek alır, iki tane de sandık yaptırır. İki sandığa kalınlığına göre 180-200 kitap sığdırır. Sandıkların üstüne "Kitap İare Sandığı" yazar. Kitapları eşeğe yükler ve köy köy gezmeye başlar. Köylerdeki çocuklar eşekli kütüphaneciyi her seferinde sevinç içinde alkışlarla karşılar. Mustafa Güzelgöz, bu işi daha da ileri götürür, kitap dağıtımını 5 merkep ve 2 katır ile yapmaya, ulaşılması çok zor ve engebeli yolları geçerek Ürgüp civarı ile Kayseri’nin Yeşilhisar ve İncesu ilçelerine bağlı köylere ulaşmaya başlar. Zamanla Mustafa Güzelgöz’ün ünü etrafa iyice yayılır. İnsanlar kütüphaneye de gelmeye başlar. Mustafa Güzelgöz, bakar ki kütüphaneye kadınlar hiç gelmiyor. Kadınların gelmesini sağlamak amacıyla Zenith ve Singer fabrikalarına mektup yazar. Zenith dokuz, Singer bir tane dikiş makinesi yollar. Makine kullanmayı bilen kadınların yardımıyla dikiş kursları açılır. Salı günlerini kadınlar günü yapar. Kumaşı alan kadın kütüphaneye koşar. Dikiş makinesi yetmediği için sıralar oluşur. Sırada bekleyen kadınlara beklerken okusunlar diye de birer kitap verir. İşte o gün bugün Mustafa Güzelgöz, ’eşekli kütüphaneci’ olarak adlandırılır. Amerikalılar Türkiye’ye geliyor. Köylülere kitap veriyor. Kitapları köylüler okuyor. Ve Amerikalılar Mustafa Güzelgüz’e dünyanın en başarılı girişimciliğini veriyor. Eşekli kütüphaneciyi Amerikalılar bile biliyor. Yakın zamanda eşekli kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün heykelinin açılışını yapacağız.”
Minik gazetecilerin röportajının ardından Başkan Altınok Öz, çocuklara özel olarak yapılan dünya atlası ve çevreci ajanda hediye etti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.