Minik Ayşenaz protez kol bekliyor

Minik Ayşenaz protez kol bekliyor

Altınekin İlçesine bağlı Dedeler Beldesinde oturan ve doğuştan sol kolunun dirsekten aşağı olmayan 4 yaşındaki Ayşenaz İnceçayır yetkililerin desteğini bekliyor

Anne Nadire ve baba Ahmet İnceçayır, kızlarının bu durumunu gördükçe yüreklerinin yandığını söyledi. Anne Nadire, kızının ufak iken sol kolunun olmamasının sorun olmadığını ifade ederek, “Küçük iken tüm ihtiyaçlarını ben karşıladığım için kızım hiçbir şeyin farkında değildi. Ama şimdi kolunun eksikliğini hissetmeye başladı. Bir yaşında iken doktora götürdük, o yaşta protez takılamayacağını söylemişlerdi. Şimdi protez kol takma yaşına geldi. Benim tek istediğim yetkililerden kızıma bir an evvel protez kol taktırmaları. Bu yaşta kol takılırsa kızım gençliğine kadar koluna alışır ve yaşamı kolaylaşır. Aksi halde her şey için çok kalmış olacağız” dedi.
Geçimini Dedeler Beldesi’nde gündelikçi olarak sağlayan baba Ahmet ise küçük kızı Ayşenaz’ın engelli olarak dünya’ya gelmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyleyerek, “Kızım 30 Nisan 2007 tarihinde Dr. Faruk Sükan Doğumevi’nde dünya’ya geldi. Ancak kızımızın bu derece engelli doğması karşısında çaresiz kaldık dedi. Benim tek isteğim kızım Ayşenaz’ın koluna uygun bir protez’ in takılması, Bunun için yetkililerin ve hayırseverlerin desteklerine ihtiyacımız var” diye konuştu.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum