Mine Kırıkkanat'tan CHP'ye çatı aday tepkisi

Mine Kırıkkanat'tan CHP'ye çatı aday tepkisi

CHP ve MHP'nin çatı adayı olarak İslam alimi Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesine bir tepki de Mine Kırıkkanat'tan geldi.

Muhalefetin çatı aday olarak İslamcı bir ismi belirlemesinin yankıları devam ediyor.

MHP'nin geçmişinde Türk-İslam ideolojisi bulunduğu için tabandan gelen tepkiler ileri boyutlara ulaşmazken, laik-ulusalcı ve Alevi seçmen kitlesinin kendisine yer bulduğu CHP'de ise tepkiler dinmek bilmiyor.

MİNE KIRIKKANAT'TAN İHSANOĞLU TEPKİSİ

Son olarak Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat çatı aday hakkındaki yazısında CHP'yi deyim yerindeyse yerden yere vurdu. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "Fethullah Gülen cemaatinin öpüp başına koyacağı isim" olarak tanımlayan Kırıkkanat, "MHP zaten AKP'nin yedek lastiği, CHP'ye ne oluyor" diye sordu.

MUHALEFET OLMADIĞI İÇİN AKP İKTİDAR

İşte Kırıkkanat'ın yazısından bazı bölümler:

AKP iktidarı, 80. yılında devraldığı Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine tereyağına dalan bir kılıç gibi böyle dalabildiyse: laiklikten hukuka, ordudan eğitime, kuvvetler ayrılığından ifade özgürlüğüne tüm Cumhuriyet ilke, kurum ve kazanımlarını doğrayabildiyse böyle lime lime; karşısında direnecek güç, gerçek, ciddi ve kararlı bir muhalefet partisi olmadığı içindir.

MHP ZATEN YEDEK LASTİĞİ, YA CHP?

Haydi MHP, zaten AKP'nin yedek lastiği. Peki CHP niçin muhalefet olamıyor? Sakın kimse, "Yüzde 26 oy oranıyla daha ne yapabilir" demeye kalkmasın. BDP ve HDP'nin oy oranı yüzde 6, ama Türkiye'nin başını yüzde 70 oranında ağrıtıyor!
CHP hem muhalefet yapamıyor hem de iktidar alternatifi olamıyor, çünkü savunur göründüğü ilkelere göz göre göre ihanet ediyor, savunduğu fikirlerle çelişiyor.
Ya da ilkesi kalmadı, yok!

İHSANOĞLU MU LAİK CUMHURİYETİ KURTARACAK

Aleviliğini söylemeye çekinen bu "laik" başkan, şimdi tuttu, MHP ile ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak ABD patentli, ABD'ye uyumlu şeriatın dünya çapındaki kuramcılarından biri, Fethullah Gülen cemaatinin öpüp başına koyacağı eski İslam Konseyi Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu öneriyor. Hem de laik Cumhuriyetin kurtarıcısı olarak.

CHP'NİN HESABI NE

CHP'nin hesabı ne? AKP oylarının, taş çatlasa yarısını almak. Diyelim ki başardı. Bu da eder, yüzde 22. Peki CHP'nin önerdiği aday, laik cumhuriyetçileri temsil ve tatmin eder mi? Hayır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.