Mimarlar Odası, Şaibeli Ruhsatların Takipçisi Oluyor

Mimarlar Odası, Şaibeli Ruhsatların Takipçisi Oluyor

Mimarlar Odası Adana Şubesi, özellikle 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Seyhan Belediyesi’nin verdiği ruhsatların usulsüz olduğu iddiaları yakından takip ettiklerini açıkladı. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu imzalı yapılan...

Mimarlar Odası Adana Şubesi, özellikle 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Seyhan Belediyesi’nin verdiği ruhsatların usulsüz olduğu iddiaları yakından takip ettiklerini açıkladı.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu imzalı yapılan açıklamada, 30 Mart yerel seçimleri öncesi AKP'li Seyhan Belediyesi’nden ruhsat alan projelerin şaibeli şekilde ruhsatlandırıldığı, özellikle bir mimarın üretemeyeceği kadar çok projenin bir bürodan çıktığı yönündeki iddiaların endişe verici olduğu belirtildi.

Bir milletvekilinin dile getirdiği iddiaları yakından takip ettikleri ifade edilen açıklamada, "Sayın Milletvekili bahsi geçen mimari büroya başvuran inşaat firmalarına yapı ruhsatı alınması işlemlerinde ayrıcalık sağlandığından bahsetmiş, imarı kapalı alanlarda kişisel ilişkiler ile imar durumu verilerek, herkesin imar durumu alıp inşaata başlayamadığı bu alanlarda belediye yetkililerince bir mimarın bürosu adres gösterilerek onun aracılığı ile kişiye özel imar durumu ayrıcalığı sağlandığını, yine Seyhan Belediyesi’nin yeni yapılaşma bölgelerinde bu mimarlık bürosu aracılığı ile hava uçuş kotu (mania) yok sayılarak kişilere özel kat artırımları ile ruhsatlar verdiğini, bu büro aracılığı ile alınmış bazı ruhsatlarda bugünkü belediye yetkililerince yapılan ön incelemede sahte düzenlemelerle bile inşaat ruhsatı alındığını iddia etmiştir. Bu nedenle üyemiz hakkında ortaya atılan iddiaların araştırılması ve gerçeklere ulaşılması zorunluluktur. İddiaların açığa kavuşturulması ve adı geçen üyemiz ile ilgili spekülasyonların ortadan kaldırılması için, ilgili tüm adımlar kararlılıkla atılacaktır. Konuyla ilgili inceleme komisyonu oluşturulmuştur. Komisyonumuz sadece adı geçen mimarla ilgili değil, diğer mimarlar için ilgili idarelere yazılar yazılmış ve soruşturma başlatmıştır." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.