Milli Takım’da 3 kardeş

Milli Takım’da 3 kardeş

Tekvando’nun şampiyon kardeşleri Bahri, Azize ve Çağrı Tanrıkulu aynı anda Milli Takım’ın başarısı için ter döküyor. Çağrı Tanrıkulu madalyalar için abisinin sporu bırakmasını bekliyor

Tekvando sporunun Türkiye’deki şampiyon kardeşleri Bahri, Azize ve Çağrı Tanrıkulu, aynı anda milli takımın başarısı için ter döküyor. 28 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan Avrupa Takımlar Tekvando Şampiyonası için Tanrıkulu ailesinden 3 kişi milli takıma çağrıldı. Olimpiyat İkincisi ve Dünya Şampiyonu Bahri Tanrıkulu, Olimpiyat İkincisi ve Avrupa Şampiyonu Azize Tanrıkulu ile Türkiye ikincisi Çağrı Tanrıkulu milli takım kadrosunda aynı anda yer buldu. Bahri Tanrıkulu 30 yaşıyla kardeşlerine ağabeylik yaparken, ailedeki tek bayan tekvandocu Azize Tanrıkulu 24, en gençleri olan Çağrı Tanrıkulu ise 22 yaşında. Şampiyon ailenin yine daha önce Türkiye şampiyonlukları yaşamış Tunç Tanrıkulu adlı bir ferdi daha bulunuyor. Milli Takım kampında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in ziyaret ettiği Tanrıkulu ailesi, başarılarının devam edeceğini belirtiyor.
Yunus Akgül, aile içinde Bahri Tanrıkulu’nun yolu açtığını ifade ederek, “Bahri, çok az sporcuya nasip olacak başarılar elde etti. Arkasından kardeşleri geldi. Azize de çok başarılı oldu. Çağrı da arkadan geliyor. Bu ailenin başarılarını izlemeye devam edeceğiz” dedi. Metin Şahin de, Bahri ve Azize’nin ezeli rakipleri olan ABD’li Lopez kardeşlerin de 3 kardeş olduğunu ve yakında bir Family Team (Aile Takımı) maçı yapılırsa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söyledi.
Kardeşler arasında en tanınmış sporcu olan Bahri Tanrıkulu, en büyük gururu evde bekleyen anne ve babalarının yaşadığını belirterek, “Böyle bir durumda bulunmak bizim için çok büyük mutluluk. Ben ilk olarak başladık. Arkamdan kardeşlerim geldi. Onlar da çok başarılı olacak. 2012 Olimpiyat oyunlarında kardeşlerimle birlikte madalya kazanmak istiyorum” dedi. Abisi Bahri Tanrıkulu ile aynı sıklette mücadele eden Çağrı Tanrıkulu ise madalya alabilmek için abisinin emekli olması gerektiğini belirterek herkesi güldürdü.
AKGÜL’DEN MİLLİ TAKIMA ZİYARET
Öte yandan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Avrupa Takımlar Tekvando Şampiyonası’na hazırlanan Tekvando Milli Takımı’nı kamp yaptığı İlci Residance Oteli’nde ziyaret etti. Burada sporcularla birlikte yemek yiyen Yunus Akgül, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Milli Takım Antrenörü Ali Şahin’den takımın son durumuyla ilgili bilgi aldı. En büyük hedeflerinin olimpiyat madalyası olduğunun altını çizen Yunus Akgül, “Avrupa ve Dünya Şampiyonaları bizim için birer basamak. Orada alacağınız madalyalar da çok önemli ama en önemli olanı olimpiyat madalyası. En büyük hedefimiz olimpiyatlarda madalya kazanmak. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında alacağınız madalyalar neler yapabileceğinizin bir göstergesi olacak. Tekvandoya özel önem veriyoruz. Bizim için en önemli federasyonlardan birisi. 2008 olimpiyatlarında maksimum katılım sağlandı ve madalyalar geldi. 2012’de de aynı başarıyı bekliyoruz. Sizleri adım adım takip ediyorum. Sizler hakkında federasyon başkanınız kadar bilgim var. Olimpik sporcularımıza büyük katkı veriyoruz. Sizlere de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 2012’de beklentiler çok fazla. Hepinizin başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise, “Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Avrupa’nın en güçlü ülkeleriyle karşılaşacağız. Daha önceki şampiyonalarda madalyalara ambargo koymuştuk. Bu başarımızı sürdürmek istiyoruz. 2010 yılında kıtanın tüm madalyalarını kazandık. GSGM’nin bize verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Yunus Akgül, milli takım teknik yönetimi ve sporcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.