Milli politika şart

Milli politika şart

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "Başımıza gelenler hükümetimizin yanlış politikasından kaynaklanmaktadır. Yanlış politikalardan vazgeçilerek milli politikalar üzerinden hareket edilmeli" dedi

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, yaşanan terör olayları ve Ortadoğu’daki karışıklıklar konusunda önemli tespitler yaparak çözüm önerilerini paylaştı. İslam âleminin her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayını buruk geçirdiğin ifade eden Çetinkaya, “Müslümanlar birbirlerini vuruyor. Silahlar dışarıdan geliyor. Emperyalizm İslam ülkeleri üzerinde bütün oyunlarını oynuyor. Suriye’de kriz devam ediyor, İslam ülkelerinde sorunlar devam ediyor. Filistin’de halen olumlu bir gelişme yok. Türkiye olarak da ciddi bir sorun içerisindeyiz. Asıl gündemimiz başkanlık veya dokunulmazlıkların kaldırılması değil” dedi. Milletin asıl iki gündemi olduğunu ifade eden Çatinkaya, şöyle konuştu: “Birincisi etrafımızda savaş senaryoları dönüyor. Bu savaşın merkezinde ülkemiz var. Dost ve müttefikimiz olarak ifade edilen ülkeler terörü destekliyor, bize karşı diğer ülkeleri kışkırtıyor. Bunları açık açık yapıyorlar. Soykırım meselesini yaklaşık 25 ülke kabul etti. Dolayısıyla bu noktada ciddi bir sıkıntı var. Yanlış Suriye politikası uygulandı. Buna baştan beri karşı çıktık. Suriye bizin uzun bir sınırı olan komşumuz. Irak bizim komşumuz. Bu iki ülke ile aramızda sorunlar çıkarılıyor. Sınırımızdaki ülkelerde birlik ve bütünlüğün korunması gerekiyor. Sınırlarımızın değişmemesi lazım. Buradaki akan Müslüman kanlarının durması lazım.”

NATO KORUMASINA İHTİYACIMIZ YOK

Haçlı zihniyetinin İncirlik üssüne asker yığdığını söyleyen Çetinkaya, şöyle konuştu: “Bu diğer ülkeler olduğu gibi bizim için de bir tehdit oluşturuyor. Terör belası Ramazan’da da sürüyor. Bu da aslında yanlış politikaların getirdiği bir sonuç. Çözüm sürecinin ve Suriye politikasının getirdiği bir sonuç olarak iki tane bela ile karşı karşıyayız. Bu belaları ne anayasa değişikli, ne başkanlık, ne de dokunulmazlık çözmez. Gündem bu değil. Asıl gündem terör ve dış politikadaki yanlışlıklar neticesindeki içine girdiğimiz bataklıktır. Durum böyle iken ekonomide de hiç iyi noktada değiliz. Ekonomik gidişat iyiye gitmiyor. Suriye meselesindeki çözümün bölge ülkelerinde olduğu kanaatindeyiz. problemler ancak birliktelikle çözülür. Sadece Mısır, Türkiye ve İran bir araya gelse 250-300 milyon nüfuslu bir potansiyel oluşuyor. Avrupa’nın nüfusuna yakın bir potansiyel. Suriye problemi de çözülür, Irak meselesi de çözülür, İncirlik’teki işgal kuvvetleri de götürülür, NATO’dan asker getirmeye de gerek kalmaz, İsrail’in Filistin işgali de son bulur. Bunun çözümü bu. Başka çözüm yok. Şu anda çıkarılan bir yasa ile 5 bin NATO askerini Türkiye’ye gelmesinin yolu açılıyor. Bu gelecek olan asker bizi korumak için gelmiyor. Bizim onların korumazsına ihtiyacımız yok. Bu ülkeler kendi aralarındaki problemleri bir araya gelerek çözebilir. Terörle mücadeleyi devlet yapar, teröristle mücadeleyi ise asker yapar. Şu an teröristle mücadele var fakat terörle mücadele konusuna ortada bir şey yok.”

TERÖRÜ BATI BESLİYOR

Terörle mücadelede en önemli adım bölgede üretime dayalı bir ekonomik program olduğunu söyleyen Çetinkaya, şöyle konuştu: “Üretime dayalı bir ekonominin geliştirilmesi lazım. Hem bütçede hem de programda böyle bir yatırım gözükmüyor. Bölge sıkıntılı bir durumdu. İkincisi ise dış politika bazındadır. Teröre destek veren ülkelere karşı gerekli tedbirleri almak lazım. Bu ABD’de olabilir, Almanya da olabilir diğer ülkeler de olabilir. Bir takım kozlar kullanılabilir. Onların bu şekilde rahat hareket etmelerinin önüne geçilebilir. Bu patlamalarda üzüldüklerini söyleyen Almanya, ABD ve diğer ülkelerin bizce hiçbir anlamı yoktur. Terörü besleyen onlardır. Silahı veren onlardır. Hukuki olarak destekleyenler de onlardır. Biz çok güçlü bir ülkeyiz. Böyle sıkıntılı günleri geçmişte de yaşadık. Üstesinden geliriz. Bu ülkeyi kimse savaşa sokmaya yeltenmesin. Başımıza gelenler hükümetimizin yanlış politikasından kaynaklanmaktadır. Yanlış politikalardan vazgeçilerek milli politikalar üzerinden hareket edilmeli.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.