Milletvekili Bozkurt: Alata'ya Tarım Tekno Parkı Kurmak İçin Çalışma Başlattık

Milletvekili Bozkurt: Alata'ya Tarım Tekno Parkı Kurmak İçin Çalışma Başlattık

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonuna 'tarım teknoparkı' kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonuna 'tarım teknoparkı' kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bozkurt, AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Halit Çortul ve yönetim kurulu üyeleri ile irlikte Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş’i ziyaret etti. Yeni yapılan laboratuvarlar ve yapılacak olan 4 laboratuvarın inşaatını gezen Bozkurt, Dr. Keleş’e çalışmaları
nedeniyle teşekkür etti.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda yapılan başarılı Ar-Ge çalışmalarından dolayı geleceğinin çok parlak olduğuna dikkat çeken Bozkurt, buraya 'tarım teknoparkı' kurulması için çalışma başlattıklarını kaydetti. Bilim insanlarının çağa ve teknolojiye ayak uydurmasının önemine işaret eden Bozkurt, "Bizim arkadan geliyor olmamız hem bizi hem de büyük devlet olma amacımızı da geciktiriyor. Dolayısı ile bizim çağı yakalamamız için yoğun bir gayret göstermemiz gerekiyor. Bizler tarımı geleneksel yöntemlerle değil modern teknolojilerle yapmamız gerekiyor. Bunun için de Alata Araştırma bu konuda biçilmiş kaftan durumunda. Alata, artık yaptığı ıslah çalışmaları konusunda dünyaca tanınan bir kurum haline geldi, bu. bölge çiftçimiz için büyük şanstır." diye konuştu.

Alata Araştırma'nın yaptığı ıslah çalışmalarının yanı sıra buranın ülkede ve dünyada daha fazla değer kazanması için 'tarım teknoparkı' kurulması çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Bozkurt, "Bilindiği gibi Erdemli, limonun başkenti ve tek başına ülke üretiminin yüzde 65’ini karşılamaktadır. Domates ve diğer sebze üretiminde de söz sahibi bir ilçe. Tarım teknoparkı ile birlikte Alata’da bilimsel çalışmalar daha da hızlanacak, bu çalışmalar, hem ülke ekonomisine hem de bölge ekonomisine değer katacaktır. Çünkü bu konuda Alata’da tüm altyapı hazır." şeklinde konuştu.

Tarım teknoparkının, bölgeye yapılacak büyük bir sanayi sitesinden daha fazla kazanç sağlayacağını dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu:
‘’Mevcut haliyle bile Alata, yaptığı ıslah çalışmaları ile Türkiye’nin en gözde Ar-Ge merkezi olacak. Burada çalışan mühendis arkadaşlarımın çabası ıslah edilmiş yeni çeşitlerin ortaya çıkartılmasıdır. Alata’ya tarım teknoparkı kurulduğunda 2 ile 10 bin arasında insan istihdam edilecek. Kuracağınız tarım teknoparkı, buraya yapacağınız bir sanayi sitesinden daha önemlidir. Buraya çevreyi de kirleten bir takım fabrikalar yapacağına burada doğal ortamda tarım yapılmasını istiyoruz. Burasının daha fazla geliştirilmesi için Sayın Gıda, Tarım ve Havyacılık Bakanı Mehdi Eker de büyük ilgi duyuyor."

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu ile ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, burasının önemini belirten detaylı rapor sunacağını ifade eden Bozkurt, ‘’Başbakanımız çok yoğun çalışan bir insan. Eğer buranın önemli bir yer olduğunu bilse çok heyecanlanacak ve buraya bugünkünden daha fazla özel önem göstereceğine inanıyorum. İnşallah sunacağım raporla Başbakanımızın dikkatini buraya çekmeyi başarırız." şeklinde konuştu.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.