Milletvekili Bal: Beni İstemeyeni Ben Hiç İstemem

Milletvekili Bal: Beni İstemeyeni Ben Hiç İstemem

Kütahya'da Zafer Meydanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili Prof.

Kütahya'da Zafer Meydanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal dakikalarca alkışlanarak tebrikleri kabul etti.

Tebrikleri kabul etmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. Bal, demokrasinin, yönetimin ve milletvekilliğinin ne olduğunu bildiğine değindi. Bal şunları kaydetti: "Benim Kütahyalı hemşehrilerim beni Meclis'e onların sesi soluğu olayım diye gönderdiler. Doğrunun, hakkın yanında yer alayım diye Meclis'e gönderdiler. Ben de tam bunu yapmaya çalıştım. Ben doktorasını, master'ını İngiltere'de yapmış bir insanım. Demokrasinin ve yönetimin ne olduğunu, milletvekilinin neler yapması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ben de delikanlı Kütahyalılara yakışır gibi vekil olmaya çalıştım, doğruları söyledim ve doğruları söylemeye devam edeceğim. Gelin görün, birileri zannetmiş ki vekil olduğumuz için ceketimizi, paltomuzu vestiyere astığımız gibi aklımızı, fikrimizi, vicdanımızı da kapıda bırakacağız, irademizi ipotek altına koyup emret diyeceğiz. İdris Bal bunu demez. Ben istenmediğim yerde durmayacak kadar onurlu ve delikanlı bir insanım. Benim için partiden öte halk ve hak önemlidir. Beni istemeyenleri ben hiç istemiyorum ve bu partiden de istifa ediyorum."

Aylar önce basın yayın organlarına talimat verildiğine işaret eden Bal, "Talimat verdiler bu adamı çıkarmayın diye. Uluslararası programlarımı engellediler. Kapımızın fotoğrafını çektiler. Dershane meselesinden sonra işi iftira atmaya kadar getirdiler. Benim olmadığım bir toplantıda ben nasıl köstebek olabilirim, nasıl sızdırırım? Sonunda çıktı, Zaman gazetesinden bir arkadaş 'yemin ediyorum ki bu arkadaş sızdırmadı' dedi. Ben bundan sonra da her türlü iftiraların gelebileceğini tahmin ediyorum. Zaten bana bunu layık gören bir partide yer almam, istifa ediyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.