Milletle ittifak sözü

Milletle ittifak sözü

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, “Biz fitre parasına muhtaç hale getirilmiş 6 milyon asgari ücretliyle ittifak yapacağız. İşçilerle ve KHK mağdurlarıyla ittifak yapacağız. Biz milletle ittifak yapacağız” dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gündemin en sıcak konularını değerlendiren Karamollaoğlu, Doğu Guta, Afganistan’da katledilen hafız çocukları, ekonomi, adalet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Eskişehir’de akademisyenleri katledilmesi, Furkan Vakfı ve ittifak ile ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.  Partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, “Maalesef her basın toplantısına acı haberler başlıyoruz. İslam dünyası elim hadiselerle karşı karşıya kaldı. ABD destekli uçaklar hafızlık eğitim gören çocukları bombaladı. Bunun tesadüfen olma imkânı yok. 100’e yakın çocuk en mutlu gününde hayatını kaybetti.  Bunun acısı dinmeden, Doğu Guta’da çoğunluğun kadın ve çocuk olmak üzere 78 kişi hayatını kaybetti. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Yaralılara Allah’tan acil şifalar versin. Kim tarafından hangi gerekçe ile yapılarsa yapılsın. Bu saldırı bir insanlık suçudur. Bu saldırıyı kim yaptıysa yargılanacaktır. Bunlar tarih önünde muhakkak yargılanacaktır. Bu saldırıyı yapanlar ve gerçekleştirenler bugün süratle ortaya çıkarılmalıdır. BM Güvenlik Konseyinde görüşmeler trajedi komik bir hal aldı. Doğu Guta’daki saldırıların arkasını ortaya çıkarmak için ABD ile Rusya Güvenlik Konseyine önerge verdi.  İki önerge de ret edildi.  Birbirleri ile yarışır gibi.  Birbirleri ile itibar yarışı yapıyorlar. Kimse bu saldırıların durması faillerin ortaya çıkması için bir çaba içinde değiller. Ortadoğu yaklaşık 20 senedir kaynıyor. Bu kargaşadan yaralanan tek İsrail’dir. Bu araştırmalar yapılmasa İsrail hep kendini mağdur göstermektir” diye konuştu.

TÜM MESELELERE IŞIK TUTUYOR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde bir akademisyenin 4 arkadaşını katletmesi ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Eskişehir’de ruh hastası bir akademisyen 4 arkadaşını katletti. Bu olayla ilicili onlarca soru işareti ortaya çıktı. Hemen ardından bu konunun gündeme getirilmesi engellendi. Sansürlendi!  Üniversite saldırganın aklı dengesi bozuktu psikolojik sorunları vardı diyor; O zaman şu soruların cevaplanması gerekiyor. Ruh hali bozuk birine silah ruhsatı nasıl verildi?  Nasıl elinden alınmadı? Bu ruh hali bilinmesine rağmen meslekte nasıl tutuldu? Ve buna kimler göz yumdu?  Bu kişinin şikâyet ve iftiraları nedeniyle yüzlerce kişi hakkında işlem yapıldı. Bazıları ihraç edilmiş hatta bazıları uzun süre hapis yatmak durumunda kaldı. Akli dengesi bozuk birinin şikâyet ve ihbarlarına nasıl ve neden itibar edildi? Bu kişinin ihbar dilekçeleri dikkate alınırken,  hakkındaki ruh bozukluğu ile ilgili uyarı ve şikayet dilekçeleri neden itibar edilmedi.  Bu sorular cevap bulmadan doğru teşhiste bulunmak mümkün değildir” dedi.

MÜREKKEBİN AKMADIĞI YERDE KAN AKAR

Karamollaoğlu, devletin yapması gerekeni vatandaştan beklerseniz bu sonuçlarının kaçınılmaz olacağını ifade ederek, “Bu süreç bir cadı avına dönüşmüş, bir korku imparatorluğu oluşmuştur.  Bakanlar konuşamıyor, Dekanlar konuşamıyor, gazeteciler, milletvekilleri, bürokratlar konuşamıyor. Konuşanların da ne hale düştüğünü de görüyoruz. Aydınlar konuşamıyor, âlimler konuşamıyor, hocalar konuşamıyor. Çok net söylüyorum: Fikirlerin, düşüncelerin, insanların konuşamadığı yerde silahlar konuşur.  Mürekkebin akmadığı yerde kan akar” ifadelerini kullandı.

SATMAYI BİLE BECEREMİYORLAR

14 şeker fabrikasının satışına ilişkin Karamollaoğlu, “14 şeker fabrikasının 4 tanesi satıldı. Dolar bazında değerlendirildiğinde, Bor Şeker Fabrikası 84 milyon dolara, Kırşehir 82 milyon dolara, Çorum Şeker 132 milyon dolara, Yozgat Şeker ise 69 milyon dolara gitti.  Bilindiği gibi 2011 yılında Şeker fabrikaları yine satışa arz edilmişti. İşte 2011 yılındaki rakamlar dikkate alındığında; Bugün 84 milyon dolara satılan Bor şeker fabrikasının 149 milyon dolara, bugün 82 milyon dolara giden Kırşehir fabrikası 141 milyon dolara, 132 milyon dolara satılan Çorum Şeker’in 192 milyon dolara, 69 milyon dolara satılan Yozgat Şeker Fabrikası’nın ise 119 milyon dolara satılması gerekiyordu. Arada 211 milyon dolar fark var.  Rakamlar gösteriyor ki, Bu iktidarın fabrika yapmasından geçtik, yapılanı bile adam gibi satmayı beceremiyor.  Sayın Cumhurbaşkanı 2011 yılındaki ihaleyi, kamu yararı gözetilmediği için iptal ettirmişti.  Şimdi sadece 4 fabrikada 200 milyon doların üzerinde bir kamu zararı var. Bakalım sayın Cumhurbaşkanı şimdi ne yapacak? Merakla bekliyoruz. Kendisini, ‘Ey Özleştirme idaresi, bu işi becermediniz’ diyecek mi? Yerli ve milli olmak bunu gerektirir” diye konuştu.

BİZ MUTLAKA BİR İTTİFAK YAPACAĞIZ.

Karamollaoğlu, kimle ittifak yapacaklarını açıklık getirerek, şunları, ifade etti: “Milletimiz bir umut ışığı arıyor. Bize soruyorlar; ittifak yapacak mısınız? Elbette biz mutlaka bir ittifak yapacağız. Çünkü ittifak yapmazsanız iktidar olamazsınız. Peki, kiminle ittifak yapacaksınız? İşte cevap veriyorum. Biz fitre parasına muhtaç hale getirilmiş 6 milyon asgari ücretliyle ittifak yapacağız. Biz yarı fiyatına satılan Şeker Fabrikası işçileriyle, pancar ve tütün üreticileriyle ittifak yapacağız. Bylock mağduru, zoka mağduru, mor beyin mağduru, KHK mağdurlarıyla ittifak yapacağız. Sizi taşeron köleliğinden kurtarıyoruz denilerek kandırılan 4C’lilerle ittifak yapacağız.  Biz milletimizle ittifak yapacağız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.