Milletin ‘Hoca’sı oldu

Milletin ‘Hoca’sı oldu

Milli Görüş hareketinin kurucusu 54.Hükümetinin Başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. yıldönümünde dualarla anılıyor

29 Ekim 1926 tarihinde doğan Prof. Dr. Necmettin Erbakan 27 Şubat 2011’de hakka yürümüştü. Milyonlarca kişinin duasıyla uğurlanan Erbakan hoca geride bıraktığı büyük hareketle İslam dünyasına büyük bir miras bırakmış oldu.  Vefat edince nasıl bilinmek isterdiniz sorusuna “Canıyla, malıyla ve her şeyiyle İslam için çalışan bir mücahitti” denilmesini isteyen Erbakan hoca aynen istediği gibi bir mücahid olarak anılıyor. Müslümanlara yeni ufuklar açarak batıl karşısında hakkın üstünlüğünü savunan Milli Görüş Hareketi'nin kurucu lideri Erbakan'ın, 2011 yılında vefatının ardından geride bıraktığı manevi boşluk derinden hissediliyor.

4-3-045.jpg

ARDINDAN KUDÜS SEVDALILARI BIRAKTI

1969 yılında Konya’dan başlattığı Milli Görüş harekatı ile Müslümanların sesinin daha gür çıkması için canı ve malı ile durmadan çalışan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Müslümanca bir yaşam için yönetime talip olunması gerekliliğini ve bu yolda nasıl çalışılması gerektiğini en iyi şekilde göstererek milletin ‘Hoca’sı oldu. Yapılan zulüm, aşağılama ve engellemelere rağmen bir gün dahi davasından dönmeyen rahmetli Erbakan, son günlerinde hastane odasında yaptığı toplantılar ile ‘Son nefesine kadar cihad’ nasıl yapılır sorusuna en güzel cevap oldu.  85 yıllık cihad yolculuğundan geride binlerce Kudüs sevdalısı bırakan Erbakan Hoca'nın doğumu, yaşantısı ve ardında bıraktığı fikirleri; Endonezya 'dan Filistin 'e, Fas'tan Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine, Nijerya'dan Bosna-Hersek'e İslam coğrafyalarında dinmeyen bir fetih heyecanı olarak yankılanmaya devam ediyor.

4-5-016.jpg

RECAİ KUTAN

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkan

Erbakan Hoca bir ömür boyu cihat etti ve İslam alemini etkilediği. Bunun karşılığında en büyük haksızlıklara maruz kalmıştır. Hocamızın çocukluğundan itibaren hayat çizgisine bakılırsa adım adım liderliğe yükselmiştir. iyi bir İslami eğitim almış, başarılarının ardından İstanbul teknik Üniversitesi’ne birincilikle girmiş, başarısından dolayı direkt 2. sınıftan başlatılmıştır. Kısa sürede Almanya’da tezini hazırlamış ve 27 yaşında Türkiye’nin en genç doçenti olmuştur. Kısa sürede de profesör olmuştur. Samimi bir dindardı. Teknik üniversite öğrenciliği döneminden itibaren Gümüşhanevi tekkesinden 3 büyük mürşitten Hacı Hasip, Abdulaziz Bekkine ve Muhammet ;Zahit Kotku’dan feyz almıştır. Maddi ilimlerdeki başarılarına ilaveten güçlü bir İslami altyapıya sahipti. Allah lafzını dilinden düşürmezdi. Önüne bir kağıt aldı yazı yazacak önce sağ üst köşeye bir besmele yazardı. Toplantıları Fatiha suresi ile açar, ve kapatırdı.

HİÇBİR ZAMAN SİYASET YAPMADI

Erbakan Hoca’nın konuşmaları nükteli olduğu için herkes sohbetinde bulunmak isterdi. Meclis kulisinde vekiller çay kahve içerler, Hoca’nın çıkıp konuşma yapacağı kesinleşince kulislerde bir tek kişi kalmaz, herkes Erbakan Hocamızı dinlerdi. Çok çalışkan ve çok enerjikti. Ben 60 yıllık dönemde bir kere ‘Çok yoruldum’ dediğini duymadım. Mücadeleciydi ve enerjikti. Kamuoyu genelde bir siyasi kimlikle tanır. Ben acizane olarak onun yanında biri olarak söylüyorum ki, o hiçbir zaman siyaset yapmadı. Cihat ruhu ile çalıştı. Siyasi parti çalışmalarını da cihat olarak kabul ediyordu. Malıyla canıyla Allah rızası için cihat eden bir insan olarak anılmak istiyordu. Yaşanabilir bir Türkiye, Yeni bir Türkiye için, ülkede inananların inandığı gibi yaşamaları için, yeni bir dünya için gece gündüz çalıştı. Siyasetin önemi anlaşılınca 1969’da Konya’dan bağımsız olarak aday oldu. Adaylığını Konya’dan koyması manidardır. 3 vekil çıkaracak oyla parlamentoya girdi. İmkansızlıklar içerisinde köylere kadar gezildi, Milli Görüş hareketine davet edildi. İslami duyarlılığı olan kişileri Erbakan siyasetin merkezine taşıdı. imanlı kitlelere siyasi bilinç aşıladı. Gençlere sürekli destek oldu. Onun öncülüğünde işçi, köylü esnaf, kale alınmayan kişiler siyasetin içinde yer aldı, belediye başkanı, milletvekili, başbakan hatta cumhurbaşkanı oldu.

4-6-prof.-dr.-ibrahim-halil-sugozu.jpg

PROF. DR. İBRAHİM HALİL SUGÖZÜ

Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı

Necmettin Erbakan Hoca adil ekonomik düzenin İslam ekonomisi olduğuna inanıyordu. Hocamız sosyalizm ve kapitalizm timsahın iki çenesi derdi. İkisi de ezer. Adil ekonomik düzeni sahiplenmiyoruz hatta yorum yapan bilim adamı sayısı bile az sayıda. Adil düzene bakarsak ekonomik, siyasal ve sosyal konularda her koşulda doğru anlamına gelen Hakkı ve adaleti esas alan sınırları Kur’an ve sünnetle çizilmiş normlar ve değerler bütünüdür” dedi. Adil düzende vergi sisteminin adil olduğun ifade eden Sugözü, şöyle konuştu: “Bugünkü sistemde insanlar aldıklarının, gelirinin yüzde 50-60’ını devlete vergi olarak veriyor. Vergi bugün büyük bir zulüm. Adil düzende vergi alınmayacak. Refahyol dönemine bakarsak tarımda desteklemeler 60’da 250’ye çıkmış. Harcamalarda müthiş artışlar var fakat vergi yüzde 1 bile artmamış. Ocak ve Şubat aylarında denk bütçe sağlanıyor. 50 yılda ilk defa denk bütçe sağlanmıştı. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde de denk bütçe vardı fakat o dönem harcamalar kısılmış vergiler artırılmıştı. Refahyol’da böyle bir şey olmamıştı.

ÜRETİM İLE POPÜLİZM OLMAZ

Refahyol öneminde popülist politikalar uygulanmadı. Bunu söyleyenler yanılıyor. Popülizm para ile oynarsanız olur. Makine ile, üretim ile popülizm olmaz. Bunlar kalkınmayı sağlar. Refahyol döneminde KİT’lerin zararı sıfıra indirilmiştir. Sermaye artırılmış, zarar sıfıra indirilmiş. Cumhuriyet döneminde hükümetlerin ekonomik performansı araştırmasına göre Refahyol dönemi Türkiye Cumhuriyeti’nin rekor GSYH büyümesini gerçekleştirmiştir. O dönem maaşların, harcamaların çok yüksek miktarda artması fakat enflasyonun düşmesi bir mucizedir. O dönem IMF’den tek bir borç alınmıyor. Sonuç olarak Erbakan Hocamız o dönem için onarım dönemi demiştir. İnsanlar perişandı, rahatlatıldı. Adil Ekonomik düzenin uygulanması için temeller atılmıştır. Bugün baktığımızda örneğin vergilerdeki durum ciddi oranda bir artış var. Kaydi parada değişiklik yok tam tersine bankalar kar rekorları kırıyor. 2002’de 1.5 milyon kredi borçlusu varken bugün 21 milyon kredi borçlusu vardır. Dolayısıyla bugün Adil Düzenin bir tersine gidiş vardır.

4-7hasan-huseyin-uyar-001.jpg

AV.HASAN HÜSEYİN UYAR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı

Bir Erbakan Hoca geldi geçti. Adı gibi yaşadı ve esintiler bırakarak gitti. Yanınızda olan bir şeyin kıymetini bilemezsiniz. O şey yanınızdan ayrıldığı zaman boşluğunu hisseder kıymetini anlarsınız. Hocamız için de aynı böyle oldu. Erbakan Hoca, yeri doldurulamayacak bir lider ve mücahitti. Ülkemizde her gün şehit haberleri geliyor. Müslüman ülkeler kan içerisinde. Bu olaylar karşısında Erbakan Hocamızı çok arıyoruz. Erbakan Hocamız bize yıllarca Siyonizm’i anlattı. Emperyalist güçleri yenmenin ancak iman ve cihad ile olabileceğini öğretti. Erbakan Hoca üzerinden prim yapmaya çalışanlara ve O’nun devri geçti diyenlere sesleniyoruz; Onun devri asıl şimdi başladı. Biz Milli Görüşçüler olarak Hakk ve adalete dayalı bir düzenin kurulması için canla başla çalışacağız.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.