Millet oynun farkında

Millet oynun farkında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, "Milletimiz yapılan darbeyi de darbecileri gördü. Eğer ki darbecilerin inlerine girmek gerekiyorsa, inlerine gireceğiz" diye konuştu

Konya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, partisinin il binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de katıldı. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve ülke gündemi ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, “Geçmişte yapılan darbeleri milletimiz görmüştür. Bugün de görmektedir. En son 17 Aralık'ta hükümet ve ülke aleyhine bir darbe girişimi olmuştur. Gerekiyorsa bu darbecilerin inlerine de gireceğiz. Millet artık hor görülmekten, dışlanmaktan, siz bilmezsiniz denilmekten bıkmıştır. 'Darbeciler yargılanamaz' diyerek referandumda milletten hayır oyu kullanmalarını istemiştir. Ancak milletimiz yine ülkenin lehine karar vermiş ve darbecilerin yargılanmasını istemiştir. Nasıl ki 1980'deki darbeyi görenler artık oynanan oyunun farkına varmış ve aynı senaryonun yaşanmaması için hükümete destek vermiştir. Milletin kendi özgür iradesini her zaman savunmaktayız. Ve her zaman millet ile işbirliği içinde ülke yönetildiğini milletimiz son seçimde söylemiştir” diye konuştu.

SÜREÇ BOYUNCA HEP DİK DURDUK

17 Aralık süreci ile ilgili konuşan Nebati, “Başta başbakanımız olmak üzere 17 Aralık sürecinde AK Parti'ye gönül vermiş kişiler olarak hep dik durduk. Bundan önce de aynısını denediler ancak yine başaramadılar. Çünkü millet artık uyandı. Aziz milletimizi eskisi gibi yalanlarıyla kandıramıyorlar. Darbe girişimine karşı enerjik duruşumuz, bu süreci millet lehine çevirmiştir. Bizimle beraber milletimiz de bu yolda yürüdü. Bizim arkamızda oldu daima. Ülkenin aleyhine olan bir hadise dediler ve hükümete 'senin arkandayız' mesajını verdiler. Milletten aldığı oy ve güven ile iktidara gelmiş bir parti olarak 2002'den bu yana milletimizin yüzünü kara çıkartmadık. En son yapılan darbe girişimi geçmişte yapılanlardan daha farklı nitelikte bir darbe girişimidir. Çünkü bu kez hükümetin aleyhine casusluk yapmak suretiyle, hükümete ait bilgiler, Türkiye'nin düşmanı olan diğer devletlere sunulmuştur. Türkiye'nin dışişlerinin konuşulduğu bir ortamı dinleyip bunu dünya üzerinde herkesin kolayca erişebileceği bir ortama koymak kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

AĞACI BAHANE ETTİLER

Gezi olayları ile ilgili de konuşan Nebati, “AK Parti'ye darbe girişimi yeni bir olay değildir. Muhtıra vermek istediler, partiyi kapatmak istediler ama yapamadılar. Çünkü biz dik durduk, milletimiz dik durdu. Bir ağacı bahane edip hükümet değil ülkenin aleyhine eylemler düzenlediler. Ama ne oldu, yine başaramadılar. Başbakanımızın da dediği gibi ülkenin aleyhine olan kim olursa olsun, gerekirse inlerine gireriz. Çünkü AK Parti daima milletin iyiliğini gözetmiştir. Darbeciler asla hesap vermeyeceklerini umarak yaptığı girişimlerinin hesabını bu millete verecektir. Kimse unutmasın ki, iktidarda AK Parti var. İktidarın başında Recep Tayyip Erdoğan var. Ve Başbakanımızın liderliğinde her türlü darbe girişimleri alaşağı edilecektir ve bu darbeciler alaşağı edilirken Başbakanımızın arkasında olmuştur” sözlerini kullandı.

BU BİR VEDA DEĞİL BAŞLANGIÇ

Yapılacak Başbakan Erdoğan'ın Konya mitingine tüm halkı davet eden Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanımız 9 Ağustos'ta Konya'ya teşrif edecektir. Tüm halkımızı 9 Ağustos saat 15.00'da Şehir Meydanı'na bekliyoruz. Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayarak veda etmemiştir. Aksine bu yeni bir başlangıcın habercisidir. Başbakanımız bu yolda yalnız değildir. Milletimiz Başbakanımızın arkasında olduğunu 30 Mart seçimlerinde belirtmiştir ve yine 10 Ağustos'ta da aynısını söyleyecektir.”

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum