Midyat’ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Tören Düzenlendi

Midyat’ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Tören Düzenlendi

Mardin'in Midyat ilçesinde, 2014-2015 yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, “Başarısızlıkta öğretmen ve idareciden hesap sorma dönemi geride kaldı.” dedi.Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu’nda...

Mardin'in Midyat ilçesinde, 2014-2015 yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, “Başarısızlıkta öğretmen ve idareciden hesap sorma dönemi geride kaldı.” dedi.

Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Oğuzhan Bingöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, Kocatepe Ortaokulu Müdürü Fethi Bilgiç’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Ardından kürsüye gelen Kaymakam Oğuzhan Bingöl, “Yeni eğitim öğretim yılı hepinize hayırlı olsun. Öncelikle bir önceki yıla göre çok rahat konuşabileceğimiz bir eğitim kalitesini değerli öğretmenlerimiz, milli eğitim idarecileri ve öğrencilerimiz, velilerimiz bizlere sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“5’NCİ SIRADAN 2’NCİ SIRAYA”

Midyat’ın eğitim sıralamasına değinen Bingöl, “Sırlamalar çok önemli değil ama bazen bazı kalitelerin göstergesi oluyor. Biz 5’inci sıra Mardin’de başlamıştık, bu sene 2’nci sırada eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim Midyat’ta eğitim en önemli değerimiz. Bunu çok daha ağır ifade ettik, her şeyimizden değerli. Çünkü bizler biliyoruz ki çocuklarımızın geleceği bu sıralardaki verilen eğitimle doğru orantılıdır. Eğer bizler, burada iyi bir etkin eğitim vermezsek hepimiz mesaimizi, hayatımızı bu işe vakfetmezsek biz geleceğin Türkiyesini inşa eden siz değerli çocuklara iyi bir hizmet verememişiz demektir. Bizler artık Midyat olarak kendi kendimizle yarışacağız. Bizim artık kendimize rakip olarak göreceğimiz hiçbir yer hiçbir kurum yok. Kendi rekorumuzu kendimiz kıracağız. Bu anlamda her başarı daha çok çalışmayı daha çok gayreti gerektirir.” ifadelerini kullandı.

“BAŞARISIZLIKTA ÖĞRETMEN VE İDARECİDEN HESAP SORMA DÖNEMİ GERİDE KALDI”

Eğitimde artık hiçbir kişinin, hiçbir kesimin, ‘Benim üzerime düşen sorumluluğu yerine getirdim. Sorumluluk öğretmende’ deme lüksü kalmadı diyen Bingöl, “Okul idarecisinden, okulun yönetimine kadar, okul aile birliği başkanları, öğrenci velileri, öğretmen arkadaşlarımız bire bir belirleyici oldular. Bundan sonra bizler her başarısızlıkta dönüp hesap sorduğumuz idareci ve öğretmen dönemi geride kaldı. Artık velilerin de bu işe ağırlığını koymaları gerektiğini düşünüyorum. Evet, eğitim noktasında çocuğumuza verebileceğimiz çok fazla bir şey olmayabilir ama en azından televizyonda hangi dizinin saat kaçta başladığını bilecek kadar birikime sahipsek, çocuğumuzun günde kaç saat hangi ortamda ders çalıştığını da bilme mecburiyetimiz var. Bu anlamda öğrencilerimizi burada söylediklerimizi velilerimize aktarsınlar, öğrencilerimizle birlikte velilerimiz de ders çalışacak. Okuldan gelen öğrencimizi bir odaya kapatıp, diğer odada dizi seyretmek doğru bir veli hareketi değil." şeklinde konuştu. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam ederken, okula yeni başlayan öğrencilere gül verilmesiyle program sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.