Mhp'li Yalçın: Erdoğan, Freni Patlamış Bir Kamyon Gibi

Mhp'li Yalçın: Erdoğan, Freni Patlamış Bir Kamyon Gibi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, şu anda cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset kulvarında freni patlamış bir kamyon gibi hızla ilerlediğini; önüne gelen her kurumu, her değeri yıkıp ezerek yol aldığını...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, şu anda cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset kulvarında freni patlamış bir kamyon gibi hızla ilerlediğini; önüne gelen her kurumu, her değeri yıkıp ezerek yol aldığını söyledi.

Semih Yalçın araştırma şirketlerinin halkı yanıltma operasyonlarına alet oldukları gerekçesiyle yaptığı yazılı değerlendirmede, Erdoğan’ın tahrip gücü yüksek politikasında kamyonunun nerede duracağını veya durdurulacağını kestirmenin zor olduğunu, ancak yol açacağı vahim sonuçların şimdiden tahmin edilebileceğini ifade etti. Erdoğan’ın anayasa ve yasaları ihlal edecek cüreti kendisinde bulmasında başta araştırma şirketleri olmak üzere kamuoyu algı operasyonlarına katılan birçok kurum ve kuruluşun vebali olduğunu kaydeden Semih Yalçın, “Şu anda Tayyip Erdoğan siyaset kulvarında freni patlamış bir kamyon gibi hızla ilerlemekte; önüne gelen her kurumu, her değeri yıkıp ezerek yol almaktadır. Bu tahrip gücü yüksek politika kamyonunun nerede duracağını veya durdurulacağını kestirmek zordur. Ancak yol açacağı vahim sonuçlar şimdiden tahmin edilebilir. Unutulmamalıdır ki adil bir hukuk sistemiyle çoğulcu demokrasi bir gün onları çiğneyenlere de lazım olacak ancak o zaman iş işten geçmiş olacaktır." dedi.

ERDOĞAN VE AKP LEHİNE ALGI ORERASYONU

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde anket şirketlerinin açıkladığı yanıltıcı sonuçlarla ilgili tartışmalar sürerken, 2015’te yapılacak genel seçimler için daha 10 Ağustos akşamından itibaren algı operasyonlarına hız verildiğini savunan MHP’li Yalçın, “Seçim sonuçlarını önceden tahmin eden çok sayıda araştırma şirketinden hiçbiri sonuca yaklaşamadığı hâlde, Tayyip Erdoğan ve AKP lehinde algı operasyonları kaldığı yerden sürdürülmektedir. Söz konusu şirketler kendi alanlarının sınırlarını aşıp durumdan vazife çıkararak akıllarınca muhalefet partilerini ve özellikle de MHP’yi dizayn etmeye çalışmaktadır. Seçim sürecinde havada uçuşan bütün sonuçlar, kamuoyu anketi yapan firmaların güvenilirlikten ne derece yoksun olduğunu ortaya koymuştur.” dedi.

Semih Yalçın, anket sonuçlarında Erdoğan’ın oyunun yüksek ve abartılı gösterilmesinin bir algı operasyonu olduğunun açıklığına işaret ederek, şunları söyledi: "Kamuoyu araştırma şirketleri AKP iktidarına ve Tayyip Erdoğan’a hizmet ederek sadece onun Köşk’e çıkmasının yolunu açmakla kalmamışlar, Türkiye’nin geleceğiyle oynamışlardır. Çünkü iktidarın bölücü terör örgütüne verdiği tavizler güçlü bir algı yönetimi çalışmasının arkasına gizlenmiştir. Onların sayesinde teröre teslimiyet numunesi olan sözde demokratikleşme paketlerinin; akan kanın durması, silahların susması, anaların ağlamaması için çare olduğuna kitleler inandırılmıştır. Geçim, huzur, çocuklarının geleceği gibi kaygılara düşürülen vatandaş, iktidarın yanında yer aldığı takdirde bunlardan kurtulacağı psikolojisine yuvarlanmıştır."

Yalçın, "Milliyetçi muhafazakâr kesimde AKP’nin yarattığı algıya kendisini kaptıranlarla MHP’ye karşı muhalefeti tiryakilik veya geçim kapısı hâline getiren çevreler de kamuoyundaki sahte ve sunî Erdoğan algısına katkıda bulunmuşlardır. Bu sonuçla Erdoğan Köşk’te rahat oturamayacaktır. Zaten bir emanetçi başbakanla Köşkte rahatça oturması mümkün değildir. Bütün bunlara rağmen Erdoğan’ın seçim sürecindeki üslubu ve Çankaya’da Anayasa’nın sınırladığı çizgiyi pek umursamayacağını beyan etmesi demokrasimiz adına talihsizliktir. Yemin edip göreve başlayacağı 28 Ağustos’a kadar başbakanlık ve genel başkanlık yetkilerini kullanacağını, AKP’nin kurultayına katılacağını söylemesi de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Kendisine bu konuda Şeyhülislam edasıyla fetva(!) veren büyük(!) Anayasa profesörleri de meslek haysiyetini ve bilim zihniyetini ayaklar altına almışlardır." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.