Mhp'li Şeker: Biz Para Gücüne, İktidara, Rüşvete Ve Yolsuzluğa Karşı Kaybettik

Mhp'li Şeker: Biz Para Gücüne, İktidara, Rüşvete Ve Yolsuzluğa Karşı Kaybettik

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanı Talat Şeker,10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Biz para gücüne, iktidara, rüşvete ve yolsuzluğa karşı kaybettik."...

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkanı Talat Şeker,10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Biz para gücüne, iktidara, rüşvete ve yolsuzluğa karşı kaybettik." dedi.

MHP Ereğli İlçe Başkanı Şeker, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında değerlendirmede bulundu. Şeker, "Milletvekilliğine veya belediye başkanlığına aday olunabilmesi için seçim takviminden 90 gün önce istifa edilmesi gerekir, Bununda amacı şudur? Adayın kamu imkânlarından yararlanmaması ve kamuoyunu arkasına almamasından dolayı seçime tarafsız bir şekilde girmesidir. Bu prosedür yerel ve genel seçimlerde uygulanırken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden uygulanmamıştır? Dolayısıyla Başbakan, Bırakın Başbakan olarak girdiği seçimi, şu anda hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olarak devam ettirmektedir? Tüm ülke, burada devlet imkânlarının ve kamu gücünün nasıl kullanıldığına şahit olmuştur." dedi.

Şeker ayrıca, Karadeniz Ereğli'de Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu için yeterince çalışılmadığı yönündeki, iddialara ise verdiği cevabında "Gerek CHP, Gerek MHP ve özellikle Demokrat Parti'yi burada tebrik ediyorum. Biz Sayın Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu açıklandığı andan itibaren özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve daha sonra Demokrat Parti (DP) ilçe başkanları ile birlikte çok sık bir araya geldik, toplantılarımıza hemen başladık. Bu aşamada sivil toplum örgütü ziyaretlerimiz oldu, Diğer siyasi parti ilçe başkanları ile birlikte yan yana gelip, sahilde, çarşı içerisinde ve pazar yerinde broşürler dağıttık. Bu aşamada köy ziyaretlerimizde oldu, Bayramlaşma programlarında bir araya geldik ve birçok çalışmalara imza attık, Elden gelen bütün çalışma ve gayret gösterilmiştir. Ama şunu öz eleştiri olarak itiraf edebilirim, Bu seçim genel ve yerel seçim havasında olmadı. Tam anlamıyla tabana da inmedi. Yani bizler AKP'yi de çok fazla köylerde, yollarda, sokakta görmedik." şeklinde konuştu.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bölge Milletvekili Sn.Prof. Dr. Ercan Candan ile bayramda çok iyi çalıştığını, bunlara ek olarak ise muhtarlar ve köy imamlarının da aynı şekilde iktidar Partisi adına çalıştığını iddia eden Şeker, "Bizler uzun süredir şunları söylüyoruz, iktidar partisi Kırsal' da, CHP'den bizden ve diğer partilerden daha başarılıdır. Bunun sebebini ise ben şuna bağlıyorum, Muhtarlar ve İmamlar görevlerini gayet iyi yaptı, Bunun özellikle altını çiziyorum, Köy çalışmalarında Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da Bayramda Bölge Milletvekilimiz Ercan Bey'le beraber güzel çalışmıştır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.