Mhp'li Koray Aydın: Türkiye’de Hukuk Sistemi Çöktü

Mhp'li Koray Aydın: Türkiye’de Hukuk Sistemi Çöktü

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla başlayan görevden almalardan dolayı Türkiye’de hukuk sisteminin çöktüğünü söyledi.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla başlayan görevden almalardan dolayı Türkiye’de hukuk sisteminin çöktüğünü söyledi.

    Aydın, partisinin Trabzon Ortahisar İlçe Teşkilatı tarafından bir restorantta düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart mahalli seçimlerinin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti. Ülkeyi yönetenlerin Türk milleti üzerinde oynadığını iddia ettiği oyunların 17 Aralık ile savrulan küllerle konuşulmaz, tartışılmaz ve dikkatlerden kaçırılır hale geldiğini ifade eden Aydın, “Bu gidişat memnun olanlar İmralı’daki Öcalan’dır. 17 Aralık’ta başbakana açıktan destek olan tek insandır. Çünkü kurdukları pazarlık masasının üzerine Türkiye’yi yatırdıklarını unutmayın. ‘Apo ile görüşen şerefsizdir’ diyen bir başbakandan o şeref cümlesini havada bırakan bir başbakan var şimdi geride. Bu yalan makinesinin Türk milletini kandırabilmek için, siyahı beyaz, beyazı da siyah gösterebilmek için her şekle, her kılığa nasıl girdiğini bu son olaylarla beraber Türk insanının daha iyi görebilmesi için bir imkan doğmuştur. Bu yalan makinesinin maskesini düşürmenin zamanı gelmiştir. Bu yalan makinesinin maskesini 30 Mart’ta hep beraber düşüreceğiz.” dedi.

    17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun olaydan bir yıl önce başta cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık olmak üzere ilgili kurumlara yapılan bir ihbar mektubuyla başladığına dikkat çeken MHP’li Aydın, “Sonradan öğrendik. Ta bir yıl öncesinden yapılan bir ihbarla, ‘şuralarda şuralarda yolsuzluk. var, malı götürüyorlar’ diye ihbar mektupları yayınlanmış. MİT de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bunu bildirmiş. ‘Şurada şurada yolsuzluk var, önlem alın, almazsanız başını derde girecek’ diye uyarmış. Bunun belgesi yayınlandı. ‘Başbakan haberi var da niye tedbir almadı’ diyeceksiniz. Başbakan mağrur olmuş mağrur. ‘Ben herşeye hakimim, Türkiye benim, ben hırsızlıkta yaparım, Türkiye’yi de pazarlarım hiç kimse bana bir şey yapamaz’ noktasına gelmiş. Cenabı Allah’ın sillesi, tokadı da suratına inmiş. 17 Aralık budur. Bunu herkes görsün. Diğer aracılar bir vasıtadır. Esas olan Cenab-ı Allah’ın tokadır. Bu aslında ‘kendine gele’ tokadıdır.”

    İçişleri Bakanı’nın oğlu ile Merkez Bankası Genel Müdürü’nün evinden çıkan kasa ile yaraları hatırlatan Aydın, “Bu nasıl bir haraç çukurudur, bu nasıl bir günahkarlık çukurudur. Size oy veren o samimi Müslüman, dindar insanların aşkla, şevkle, samimiyetle Allah diyen insanları bu kadar istismar etmeye sizin ne hakkınız var?” diye sordu.

    Başbakanın işin başında kendisinin olma ihtimalinden dolayı ikinci yolsuzluk soruşturmasını engellediğini savunan Koray Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Yıldırım çarpmış gibi savcıları, hakimleri, polisleri emniyet müdürlerin görevden aldı. Bu operasyonun yapılmasını engelledi. Ne pahasını durdurdu; Türkiye’de hukuk sistemi çöktü. Bir ülkenin demokratik bir ülke olabilmesi için 3 sac ayağı üzerine kurulur; yasama, yürütme, yargı. Yargı bağımsızdır, herkesten ayrıdır, herkesi denetleyen ve hüküm veren bir kurumdur. Yargı bitti. Bu soruşturmayı yapmayan, engelleyen, görevini yapmayan herkes yarın hesap verecektir.”

    Aydın, konuşmasının son bölümünde de yapılamayan ikinci yolsuzluk soruşturması dosyasında olduğunu söylediği ve Başbakan Erdoğan ile çocuklarının da adının geçtiği bazı telefon görüşmelerini partililerle paylaştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.