MHP'li Faruk Bal'da yeni anayasa değerlendirmesi

MHP'li Faruk Bal'da yeni anayasa değerlendirmesi

(MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP'nin yeni anayasa sürecine katkıda bulunan partilerin içerisinde en açık, en net ve en hazırlıklı parti olarak kendisini ortaya koyduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP'nin yeni anayasa sürecine katkıda bulunan partilerin içerisinde en açık, en net ve en hazırlıklı parti olarak kendisini ortaya koyduğunu söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, partisinin Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, anayasa yapımı ya da köklü değişiklik yapılmasının çok önemli bir iş olduğunu belirterek, "Bunun önemine ve ciddiyetine mütenasip bir şekilde, Milliyetçi Hareket Partisi, hazırlıklarını tamamlamış ve bu sürece katkıda bulunan partilerin içerisinde en açık, en net ve en hazırlıklı parti olarak kendisini ortaya koymuştur. Geldiğimiz bu süreçte, Uzlaşma Komisyonu'nun anayasanın hangi usulle gerçekleştirileceğine ilişkin almış olduğu kararlar, MHP'nin 1999 yılından beri söylediği ama ağırlıklı olarak fotoğrafını netleştirdiği, 2007 yılından itibaren ifade ettiği hususlarla tamamen paralel bir sonuç ortaya çıkmıştır. Yani MHP, anayasanın toplumsal bir sözleşme olduğunu, mümkün olabilecek en geniş mutabakat ile gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ediyordu, Uzlaşma Komisyonu'nda bu iki hususun ikisi de kabul görmüş oldu" dedi.
Türkiye'nin dünyanın en fazla anayasa yapan ve değiştiren ülkesi olduğunu ifade eden Bal, "Türkiye dünyada bu rekorları kıran bir ülke olarak, belki en çok anayasa yapmış, anayasada en çok değişiklik yapmış ama anayasayı maalesef yapamamıştır. Fırsat bu fırsat en iyi anayasayı yapabilmek için aklıselim ile hareket etmek ve geçmişte yaşadığımız tecrübelerden yararlanmak gerekmektedir. Geçmişte biz 5 tane anayasa yaptık. Bu 5 tane anayasa ile dünyada hiçbir milletin yaşamadığı ağır bedelleri ödedik ve bu bedellerin cesametinde de büyük tecrübeler kazandık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.