Mhp'li Demeli: Kamuyu Siyasallaştırmayın

Mhp'li Demeli: Kamuyu Siyasallaştırmayın

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Milli Eğitim’de yılların emeği ve birikimlerinin bir kenara bırakıldığı ve siyasi ikbal peşinde koşanlara eğitimin teslim edildiğini savundu.İl Başkanı Demeli, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle...

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Milli Eğitim’de yılların emeği ve birikimlerinin bir kenara bırakıldığı ve siyasi ikbal peşinde koşanlara eğitimin teslim edildiğini savundu.

İl Başkanı Demeli, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle kamu çalışanlarının maruz bırakıldığı baskılara dikkat çekmek istediğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını doldurmuş binlerce yöneticinin bir düzenlemeyle yöneticiliklerinin düşürüldüğüne dikkat çeken Demeli, “Yeni bir yöntemle görevlendirileceklerdir. Yani asıl kadroları ellerinden alınmış, iktidarın uygun gördükleri de görevlendirme olarak makamında oturacaktır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Zira yeni görevlendirilecek yöneticiler, yönetmelik gereği 100 üzerinden bir puanlamaya tabi tutulacak, 75 ve üzeri alanlar görevlendirilebilecektir. ‘Bunda ne var’ diyebilirsiniz? İşin ilginçliği işte buradadır; 100 üzerinden verilecek puanın 60 puanlık kısmı ilçe milli eğitim müdür ve şube müdürlerince verilecektir. Bugün ilimizin tüm ilçelerindeki ilçe milli eğitim müdür ve şube müdürleri değişmiş, yeni görevlendirilenlerin kahir ekseriyeti iktidara yakınlığı ile bilinen bir sendikanın mensupları olmuştur. Bu durumda, bu insanların tanımadıkları yöneticileri objektif olarak değerlendireceklerinden endişeliyiz.” dedi.

Yöneticilerin başarılarına göre değil, sendika, siyasi görüş, hemşehricilik gibi pek çok bilimsel gerçeğin dışındaki hususlarla değerlendirildiğini gördüklerini vurgulayan Demeli, eğitimin hata kabul etmeyeceğinin altını çizdi. Yılların emeği ve birikimlerinin bir kenara bırakılıp, siyasi ikbal peşinde koşanlara eğitimin teslim edildiğini savunan Demeli, sözlerine şöyle devam etti: “Bu duruma; siyasi parti il başkanı olmaktan öte, bir öğrenci velisi, bir öğretmen babası ve eski bir öğretmen olarak tepki koymayı boynumun borcu olarak görüyorum. Eğitim, herkesin at oynatacağı bir alan değildir. Buradan sayın valimize ve iktidar partisi yöneticilerine seslenmek istiyorum; sizin adınıza eğitimi yozlaştırma, siyasileştirme ve benim adamlarımın alanı yapma gayreti içinde olanlara dur demeliyiz. Aksi takdirde Trabzon eğitimi kaybedecek, hakkı yenen insanlar adaletin dışında da hak aramaya yönelecektir. Böyle bir durum ilimizi kargaşa ortamına sürükleyecektir.”

Benzer durumların Orman Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında da yaşandığını dile getiren Demeli, rotasyon adı altında sürgünler yapıldığını anlattı. Kamuda siyasallaşmanın olumsuz sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Demeli, “Kamu çalışanı, hükümetlerin değil devletin memurudur. Onları anlamsız gerekçelerle, yerlerinden ve işlerinden etmeyiniz, huzurlarını kaçırmayınız. Ne eğitim, ne de Diyanet siyasetin yapılacağı yer değildir. İktidar gücünü elinde tutanların herkese eşit mesafede olması gerekir. Siyaset kamu çalışanı üzerindeki baskısını kaldırmalı, sayın valimiz de bunun takipçisi olmalıdır. İlerleyen günlerde gelişmeleri yakından takip ederek, atılması gereken adımları her alanda atacağımızın bilinmesini isteriz.” diye ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.