Mhp'li Büyükataman: Erdoğan, Abdullah Gül’ü Yok Sayıp Ötekileştirdi

Mhp'li Büyükataman: Erdoğan, Abdullah Gül’ü Yok Sayıp Ötekileştirdi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının açıklanmasıyla başkanlık hayalleri suya düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP’den rövanş almak hırsıyla MHP’yi şekillendirme gayretine soyunduğunu belirtti.Yazılı...

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının açıklanmasıyla başkanlık hayalleri suya düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP’den rövanş almak hırsıyla MHP’yi şekillendirme gayretine soyunduğunu belirtti.

Yazılı değerlendirme yapan İsmet Büyükataman, 76 milyonu kucaklayacağını ve herkesin cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Erdoğan’ın, daha ilk resepsiyonda kendinden olmayan partileri ötekileştiren, hazımsız ve kapsayıcı olmaktan uzak ifadeler kullandığını, balkon konuşmasında kendi geleneğinden gelen ve kendisinin selefi olan Abdullah Gül’ü yok sayıp, ötekileştirdiğini söyledi.

YALAN, İFTİRA, KİN, NEFRET

Erdoğan’ın, seçim kampanyasını yürütürken adaleti, vicdanı, ahlakı göz ardı ettiğini savunan İsmet Büyükataman, “Devletin bütün imkânları Erdoğan’ın emrine verilmiş, yandaş medya, kiralık kalemler, çıkarlarından başka herhangi bir değeri ve kaygısı olmayan çevreler, iç ve dış mihraklar topluca Erdoğan’ın kampanyasına destek vermişlerdir. Türkiye’nin aleyhine hesap yapan kesimler, iştahla Erdoğan’ın yanında hizalanmış, başarısı için her tezgâhtan medet ummuşlardır. Kampanya boyunca demokrasi çiğnenmiş, adalet öğütülmüştür. Erdoğan ve lejyonları, yalan ve iftira silahıyla donanmışlar, kin ve nefretle hareket etmişlerdir. Erdoğan, Başbakanlık görevinden istifa etmeyerek haksız rekabetten azami derecede istifade etmiş, kirli algı operasyonlarıyla tercihleri peşinen gölgelemiştir.” dedi.

"ERDOĞAN'I SANDIĞA GİTMEYENLER CUMHURBAŞKANI YAPTI"

“Erdoğan’ı ona oy verenler değil, sandığa gitmeyenler cumhurbaşkanı yapmıştır.” diyen MHP’li Büyükataman, kendilerine Ülkücü süsü verilen troller başta olmak üzere Erdoğan ve avenesinin 'Alçak bir yöntem kullanılarak şerefli bir hedefe ulaşılmaz' sözünü bilmelerini istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasıyla başkanlık hayalleri suya düşen Erdoğan’ın, MHP’den rövanş almak hırsıyla MHP’yi şekillendirme gayretine soyunduğuna işaret eden İsmet Büyükataman, şöyle devam etti: “Öte yandan AKP kendi içinde yaşadığı buhran ve sıkıntıları dikkatlerden kaçırmak amacıyla CHP, BBP ve MHP’yi karıştırmaya çalışarak ‘cambaza bak’ oyunuyla bertaraf etme gayretindedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ömrünü vermiş, yıllarını bu yolda tüketmiş bir çok siyasetçi, genç ve fakat küstah kişilerce terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Bahsi geçen partilere yapılan algı operasyonları ise tamamen bu gerçeği gizleme çabasıdır.”

"MHP'YE BİR OPERASYON YAPILMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Milliyetçi hareketin sahipsiz olmadığına dikkat çeken Büyükataman, “MHP’ye bir operasyon yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. MHP’yi şekillendirmek isteyenler bilmelidirler ki bedeli ne olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk milliyetçileri oynanan rezil oyunun farkındadır ve liderinin yanında dimdik duracaktır. Ülkücüler, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yok edilmesine asla izin vermeyecektir.” görüşünü aktardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.