Mhp Lideri Bahçeli’den, Yandaş Medya Eleştirisi

Mhp Lideri Bahçeli’den, Yandaş Medya Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yandaş medya ve oradaki besleme programcılarla ve bazı köşe yazarlarıyla yapılan tartışmalarda Türkiye’de bir Recep Tayyip var, bir Abdullah Gül var. Bunun haricinde kimse...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yandaş medya ve oradaki besleme programcılarla ve bazı köşe yazarlarıyla yapılan tartışmalarda Türkiye’de bir Recep Tayyip var, bir Abdullah Gül var. Bunun haricinde kimse yok, diğerlerinin de cumhurbaşkanı seçtirme hakkı yok algısı oluşturuluyor.” dedi.

MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Narlı gişelerinden kalabalık bir konvoy eşliğinde şehre gelen bahçeli Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde partililere hitap etti. Pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, adaylarla ilgili kamuoyunun etkilenmeye çalışıldığını söyledi. Kamuoyunun yandaş medya ve besleme televizyon programcılarıyla etki altına alınmak istendiğini savunan Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan, kesin aday olmayı düşünmektedir. Hazırlıklarını ona göre çok öncesinden başlatmıştır. Lüzumlu lüzumsuz toplantılar düzenlemiştir. Kamuoyuna kendisini öne çıkartan, toplumsal etkiyi sürekli sağlayan bir konumda olmayı arzulamıştır. Zaman zaman danışıklı olduğu gazeteciler arcılığıyla da karşılıklı zorlaşmalar söz konusu olmuştur. 'Cumhurbaşkanlığını düşünüyor musunuz?' 'Şimdilik erken buluyorum arkadaşlarımızla istişare ediyorum.' 'Efendim Abdullah Gül’ün bir 5 yıl daha cumhurbaşkanı olma hakkı var.' 'Onu biz Abdullah Gül beyle görüşürüz, henüz görüşmedik.' Ve Türkiye’de yandaş medya ve televizyonlarla oradaki besleme programcılarla ve bazı köşe yazarlarıyla yapılan tartışmalarda Türkiye’de bir Recep Tayyip var, bir Abdullah Gül var. Bunun haricinde kimse yok, diğerlerinin de cumhurbaşkanı seçtirme hakkı yok. Öyleyse bunların içerisinden isim dolaşıklığıyla kendilerini gündeme getirmeye çalışmışlardır.” diye konuştu.

'DEVLETİN TÜM İMKANLARINI KULLANIYOR'

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, devletin tüm imkanlarını seferber ederek adaylığını güvence altına aldığını belirten MHP lideri Bahçeli, “Toplum özellikle de kamuoyu araştırmaları yapan bazı satılmış kurumlar, Recep Tayyip Erdoğan olursa ne olur? Abdullah gül olursa ne olur? Bunun haricinde uyduruk bir iki isim ama esasa niyetleri burası. Böyle bir durum karşısında en son Recep Tayyip Erdoğan yapılan baskılara dayanamadı 'artık aday olayım' dedi ve aday oldu. Hikaye bu. Bu hikaye karşısında bir takım mekanizmalar harekete geçti. Recep Tayyip Erdoğan aday olduğuna göre, kamuoyu araştırmaları iyi sonuç verdiğine göre cumhurbaşkanı olması kesindir. Ve başbakan sıfatıyla adaylığını sürdürürken de devletin tüm imkanlarını kullanmak suretiyle adaylığını daha da güvence altına almaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.

“ADAYLAR ARASINDA HAKSIZ REKABET VAR”

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adaylar arasında haksız rekabet olduğuna işaret eden Bahçeli: “Haksız bir rekabettir. Recep Tayyip Erdoğan ileri demokrasiden bahsediyor, insan haklarından bahsediyor, özgürlüklerin genişletilmesinden bahsediyor ama uygulamaya geldiği vakit adil olamıyor, eşit olamıyor. Seçimlerin herkesin hakkını kullanabileceği bir ortamda yapılması bir türlü kabullenemiyor.” şeklinde konuştu.

“KUŞ DİLİYLE KONUŞUYORLAR”

Sosyal medya üzerinden MHP’lilerin bir takım sözlerle davaya olan mensubiyet şuurunun kamçılandığını aktaran Bahçeli, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterme nedenlerini anlattı. MHP lideri şöyle konuştu: “Bunun dışında herkeste bir söz; her parti aday çıkartsın, niye çıkartmıyorlar? Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi niye aday çıkartmıyorsunuz? gibi sözlerle bizim insanlarımızın davaya olan mensubiyet şuurunu kamçılamaya çalışmışlardır. Efendim soruluyor; Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı kim olacak? Şimdi yeni bir usul var; Twitter aracılığıyla kuş diliyle konuşuyor. Şu olursa iyi, şu olursa olmaz, şunun olmasında yarar vardır. Mübarek insanlar, bu hareketin milletvekiliysen kuş diliyle konuşacağınıza gelip genel başkanınıza 'ben aday olmak istiyorum' diye niye söylemiyorsunuz? Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 6 bin maaşlı kuş dili sosyal medyasını kullanan insanların tivitleriyle, ülkücülerimizin arasında polemik yapıyorlar. Şimdi gelin Kahramanmaraşlılar olarak hep beraber düşünelim. 30 Mart seçimlerinin sonuçlarını geri alsak oy oranımız 8 milyona yakın. Bizim oy oranımız 17,76’dır. Bundan cumhurbaşkanı seçmek mümkün olabilir mi? Şu salonda duran arkadaşların hepsi aday olmaya layık arkadaşlarımız. Gece gündüz çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday çıkartmasını körükleyenler, bize oy vereceklerini hiç söylerken duydunuz mu? Biz hepimiz kenetlendik oyumuzu kendi adayımıza verdik. Diğer partiler arasında en fazla oy alan 2 parti bu yarışta ikinci tura kalacak olursa bunlardan bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi diğeri de bir başka parti olsa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ak Kurtları, Bozkurtların kuyruğuna takılmaya başlar.”

“HİÇBİR ZAMAN ÜLKÜCÜLERİN KARDEŞİ OLAMAZSIN”

Başbakan Erdoğan’ı sahtekarlıkla suçlayan Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan yeri geldiğinde milliyetçidir, yeri geldiğinde muhafazakardır, yeri geldiğinde de ülkücüleri kandırmak için bir tür sahtekardır. Hemen bir mektup okuyor. Bir de ağlamadan sorumlu genel müdür var. Bizim ülkücüler de akşam eve gelmiş, bir tas çorba eşi önüne koymuş tam bunları yerken haberlerde ne var diyor, idama mahkum edilmiş bir ülküdaşımızın şirini okurken duygulanıyor. Bakıyorki Bülent Arınç okuyor, ağlıyor. Recep Tayyip Erdoğan da boğuk bir sesle konuşuyor. Allah Allah diyor 'şunlara bak bizim şehidimiz için ne kadar göz yaşı döküyorlar' diyor. Hangi gün sazı ne çalacaksa ülkücü türküyü ona göre bağlıyor. Siz değerli arkadaşlarım da buna inanıyorsunuz. Haklı haksız bizi eleştirmeye başlıyorsunuz. Son günlerde çıkmış 'ülkücüler benim kardeşimdir' diyor. Recep Tayyip Erdoğan, ülkücülerin hiçbir zaman sen kardeşi olmazsın.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HARAMZADELERİ HAVUZU DOLDURMUŞLAR İHALE KAPMACASI YAPIYORLAR”

AK Parti’ye oy veren vatandaşların sözlerini dikkate almasını isteyen MHP lideri Bahçeli, “Bir de 17-25 var arkadaşlar. 17-25’e baktığımız vaki birisi bir bakan ve çocuğu, ikincisi bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Üçüncüsü kolundaki saatiyle beraber bir başka bakan ve çocuğu değil mi? Dördüncüsü 'bakara makara' diye İslamiyet’le alay eden bir başka haysiyetsiz değil mi? Şimdi bunu böyle yaparken şunu saklıyorsun; peki bu neyin nesi? Bunlar 17 Aralık'ın mahsulüyse şurası 25 Aralık'ın mahsulüdür. Burada Recep Tayyip Erdoğan, Bilal oğlan var. Bunun içerisinde ayakkabı kutuları var. Şimdi gördük ki ayakkabıdan ziyade kutular kıymetliymiş. İçinde dolar euro var. Bir de havuz var. Havuzun içerisinde su olması lazım. Türkiye’nin haramzadeleri havuzu doldurmuşlar, ihale kapmacası yapıyorlar. Her şeyi bir kenara bıraktık ama şu 17-25’ten aklanmayan, paklanmayan Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olur mu?” dedi.

“EKMEL BEY YALANA ALIŞINCAYA KADAR 5 YIL GEÇER”

Konuşmasının son bölümünde Ekmeleddin İhsanoğluna destek isteyen Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta yaptığını Çankaya’da yapıp her gün onun zırvalarını, yalanlarını dinleyeceğimiz yerde daha yalana alışıncaya kadar 5 yılı dolacak olan Ekmel beyi cumhurbaşkanı yapsak ne olur? Yarın cumartesi yatın kalkın ama pazar günü dimdik ayağa kalkın. Kahramanmaraşlılar, bir kahramanlıkta, hırsıza, yolsuza, soysuza karşı bir millet evladında buluşun ve gösterin.” diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.