MHP adaylarından Mevka'ya ziyaret

MHP adaylarından Mevka'ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayları Mustafa Kalaycı ve Zuhal Ekici, partinin il ve ilçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansını (MEVKA) ziyaret et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayları Mustafa Kalaycı ve Zuhal Ekici, partinin il ve ilçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı’nı (MEVKA) ziyaret etti.
12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, MHP Konya teşkilatı da seçim çalışmalarına hız verdi. Milletvekili adayları ile il ve ilçe yöneticileri esnafların yanı sıra, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ediyor. Bu kapsamda milletvekili adayları Mustafa Kalaycı ve Zuhal Ekici ile parti yöneticileri MEVKA’yı ziyaret etti.
Ajans uzmanlarından çalışmalar hakkında bilgi alan Mustafa Kalaycı, kalkınma ajanslarının Türkiye’nin bugünü ve geleceği ilgili olarak çok önemli roller üstlendiğini söyledi. Bu nedenle ajansların ülke kalkınmasında öneminin büyük olduğunu, Konya ve Karaman’da faaliyet gösteren MEVKA’nın başarılı çalışmalarını takip ettiklerini ifade eden Kalaycı, ajansa genel bütçeden aktarılan kaynağın daha da arttırılması gerektiğini belirtti. Kalaycı, “MEVKA’nın faaliyet alanı Konya ve Karaman illerinde, özellikle Kırsal Bölgeler ve KOBİ’ler başta olmak üzere birçok alanda ciddi finansman desteğine ihtiyaç duyuluyor. Konya ve Karaman teşviklerden ve yatırımlardan yeterince yararlanamıyor. Şehrimizin kamu yatırımlarından daha fazla faydalanması için üzerimize düşeni yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 5449 Sayılı Yasa gereği, kalkınma ajanslarına aktarmakla yükümlü olduğu kaynaklar konusunda belediyelerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğunu biliyoruz. Bu sorunun çözümü noktasında işbirliğine hazırız” dedi.
Kalaycı, MHP iktidarında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 Vizyonu ile ilgili çalışmalara ek olarak, İstanbul’un Fethinin 600. Yıldönümü olan 2053 yılında da hayal ettikleri Türkiye için gerekli plan ve programlarının şimdiden hazır olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.