MGV Kurucularından Karaman: Türkiye Sıkıntıda

MGV Kurucularından Karaman: Türkiye Sıkıntıda

Karaman, “İnsanlarımız tüketime alıştırılmış. Üretim yok. Türkiye, çok borçlu, manevi olarak sıkıntıda. Türkiye’nin durumunu iyi görmüyorum. AB batıyor, biz batan gemiye binmeye çalışıyoruz” dedi.

Milli Gençlik Vakfı (MGV) kurucularından Nazım Karaman, Server Vakfı’nda ‘Dünya Dengelerinde Türkiye’nin Yeri’ konulu bir konferans verdi. Karaman, “Sanayide  verimli olmayan, üretim yapmayanlar başkalarına köle olmaya mahkum olurlar. İnsanlarımız tüketime alıştırılmış. Üretim yok. Türkiye, çok borçlu, manevi olarak sıkıntıda. Türkiye’nin durumunu iyi görmüyorum. Türkiye, faiz cenneti. İnsanları suça götüren unsurlar azaltılmalı, cezalar caydırıcı olmalı. Fakat adalet sarayları, hapishaneler yapılıyor. Her şeyimiz Batı’dan farklı olmalı. Biz Müslüman’ız. Batan gemiye binilmez. AB batıyor” diye konuştu.

‘VEBALİ BİZİMDİR’

Osmanlı’nın dünyanın üçte ikisine 600 yıl hükmettiğini hatırlatan Karaman, şu tespitlerde bulundu: “Osmanlı’nın yıkılmasıyla bir çok devlet ortaya çıktı. 150 yıldır dünyaya batıl sistemler hakim oldu. Solun ve kavmiyetçiliğin zirve yaptığı bir dönem oldu. O dönemler ne oldu? Onların sistemleri huzur getirdi mi? Getirmedi. Türkiye’de çok şeyler oldu. Amerika da, Batı da huzura muhtaç. Kur’an sadece Müslümanlara değil tüm insanlığa hitap ediyor. Müslüman’a büyük görev düşüyor. Müslümanlar insanlığa huzur ve saadet getirmeli. İslam âleminin düştüğü zilletin sebebi biziz. ‘Oku’ emri var. Okuyor muyuz.? En düşük okuma oranı bizde. Dengelerin değişmesi için çok çalışıp çok okumalıyız. Her alanda başarılı olmalıyız. Dünyada 2,5 milyara yakın İslam âlemi çile çekiyorsa, sömürülüyorsa, vebali bizimdir.” “BM, AB, NATO gibi bir sürü birliktelik kuruldu. Bunları kurdular, sömürü aracı olarak kullandılar” diyen Nazım Karaman, şöyle devam etti:

‘DERTLERİ DEMOKRASİ DEĞİL’

“İslam Birliği kurulmalı. D-8 kuruldu ama yankıları büyük çapta olmadı. Fakat D-8’e karşı G-7’yi G-20’yi çıkardılar. Sömürünün önüne geçmek için kendi paramızı, kendi ordumuzu, kendi birliğimizi kursa idik Afganistan, Irak, Libya, Suriye böyle olmazdı. Müslümanlar bu hale gelmezdi. Onlar sömürü için geliyorlar fakat ‘demokrasi’ diyorlar. Seçimle kendi istedikleri gelmez ise Türkiye, Cezayir, Mısır örneğinde olduğu gibi cephe alıyorlar. Bunların demokrasi diye bir derdi yok. Adil seçim olursa dinini yaşayanlar seçilir.”

‘TÜRKİYE LİDER OLMALI’

“Bir an önce birlikteliğimizi kurmalıyız. Türkiye lider olmalı. Dünya Müslümanları ile görüşünce Türkiye’nin liderliğini kabul ediyorlar. İnsanlara huzur lazım. Huzuru da biz sağlarız. Sistemler çöküyor. Ama Müslümanlar kendi sistemlerine sahip çıksa o sistemler çökecek. Biz söylediklerimiz kalbimize halimize yekleştirsek onlar yıkılır. Allah’ın vaadi var. İslam yeniden dünyaya hakim olacak. Bu iş seçimle olacaksa seçimle biz alacağız. Çünkü, onların nesilleri kesiliyor, kökleri kuruyor.”

Gazete Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.