Mgk'da Irak, Suriye Ve İsrail Görüşüldü, Gazze'ye Yardımın Sürmesi Kararı Çıktı

Mgk'da Irak, Suriye Ve İsrail Görüşüldü, Gazze'ye Yardımın Sürmesi Kararı Çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son kez başkanlık ettiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Başbakan sıfatıyla son kez katıldığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride Irak, Suriye'deki...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son kez başkanlık ettiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Başbakan sıfatıyla son kez katıldığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride Irak, Suriye'deki gelişmeler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ele alındığı belirtildi. Bildiride ayrıca, "Halkımızın güvenliğini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüş, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirler gözden geçirilmiştir. Devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımaları da değerlendirilmiştir." denildi. Gül'ün, toplantı sonunda, MGK üyelerine teşekkür ettiği ve veda ettiği de kaydedildi.

Çankaya Köşkü'nde yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren Ağustos ayı olağan MGK toplantısında, Cumhurbaşkanı Gül son kez başkanlık ederken, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da son kez 'Başbakan' sıfatıyla bu toplantıya katılmış oldu. Toplantıya ayrıca, görevini 30 Ağustos'ta, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'a devredecek olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük de son kez katıldı.

Milli Güvenlik Kurulu'nun sona ermesinin ardından yayımlanan bildiride ise ilk olarak yurt içi olaylarla ilgili görüşülen konular hakkında bilgi verildi. Bildiride, "Halkımızın güvenliğini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüş, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirler gözden geçirilmiştir. Devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımaları da değerlendirilmiştir." ifadeleri kullanıldı. Bildiride ayrıca, cumhurbaşkanı seçiminin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmiş olmasındanduyulan memnuniyetin dile getirildiği belirtildi.

Ardından, Irak konusunda, "Irak'ta devam eden ve son günlerde yoğunlaşan çatışmaların ülkemiz ve bölgemize yansımalarının müzakere edilmiş, barış ortamının tesisi için Irak halkına ve yeni hükümet kurma çalışmalarına desteğimizin devam edeceği ifade edilmiştir. Bu ülkede tutulmakta olan Musul başkonsolosluğumuz personeli ile Türkmen soydaşlarımızın durumları değerlendirilmiştir." denildi.

Bildiride değinilen bir diğer konu ise Suriye oldu. Buna göre, "Suriye'de devam eden çatışma ortamının Irak'taki olaylarla bağlantılı olarak bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik etkileri ele alınmıştır." bilgisi paylaşıldı.

İsrail'in Gazze saldırılarının da görüşüldüğü belirtilen MGK bildirisinde, "İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonları görüşülmüş, meydana gelen ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntü dile getirilmiştir. Bölgede sürdürülebilir bir ateşkesin, Gazze için uygulanan kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla mümkün olabileceği belirtilmiştir. Ayrıca, Gazze'ye yönelik insani yardımlarımızın artırılarak devam edeceği vurgulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bildiride son olarak, MGK'ya son kez başkanlık eden Cumhurbaşkanı Gül için "Sayın Cumhurbaşkanı, bugün son defa başkanlık yaptığı Milli Güvenlik Kurulu'nun, Anayasa ve kanunla verilen göreve uygun olarak devletimizin güvenliğine yaptığı katkıları takdirle karşıladığını belirtmiş ve kurul üyelerine veda etmiştir." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.