Mevlana Üniversitesi akademik yılını Arınç açtı

Mevlana Üniversitesi akademik yılını Arınç açtı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Üniversitelerin, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi boykotların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği meydanlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz'' dedi.


Arınç, 17 Aralık Şeb-i Arus töreni için geldiği Konya'da, Mevlana Üniversitesi 2010-2011 Akademik yılı açılış törenine katıldı. 
Öğrencilere Mevlana'nın dizelerinden örnekler vererek tavsiyelerde bulunan Arınç, ''Hem kendi sorunlarınız hem de ülkenin sorunları ancak ve ancak meseleler üzerinde özgürce fikir yürüterek çözüme kavuşur'' dedi. 
Son günlerde şiddete karışan bazı öğrenci gösterileri yaşandığını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu: 
''Biz sivil iktidar olarak düşüncesini açıklamasından dolayı hiçbir öğrencimizin hiçbir şekilde zarar görmesini istemeyiz ve bunun mutlaka karşısında oluruz. Demokratik hak olarak görülen gösterilerin sınırları kanunda belirlenmiştir. Son öğrenci gösterileri hem polislere hem de siyasetçilere yönelik şiddet unsurları içermeye başlamıştır. Demokratik hak ve özgürlükler adına yapılan şey oldukça düşündürücüdür. 2 gün önce ODTÜ'de yaptığımız toplantıda bilimsel çalışmaların artırılması ve üniversitelerin olanaklarının iyileştirilmesi için neler yapacağımızı görüşürken dışarıda taşlar, sopalar, biber gazları ve tartışma vardı. Hiç şüphesiz üniversite evrensel değerlerin beşiğidir. Buralarda illegal örgütler değil, siz ilim gençleri varlığınızı sürdüreceksiniz. Üniversitelerin 12 Eylül öncesinde olduğu gibi boykotların, kavgaların, silahlı çatışmaların yaşandığı, ölümün kol gezdiği meydanlara çevrilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz üniversiteyi toplumsal gelişmenin, ilerlemenin, büyümenin en önemli öncüsü olarak görmek istiyoruz. Biz üniversitelerimizden milletimizin değerler sistemini yıkan, kuşak ve sınıf çatışmalarına yol açan sosyal dokuyu parçalara ayrıştıran bir anlayışı değil, evrensel değerlerde buluşan yeni bir medeniyet inşa edilmesini arzu ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.