Mevlana türbesine giriş ücretsiz oluyor

Mevlana türbesine giriş ücretsiz oluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir'de açıkladı: "Hazreti Mevlana'nın türbesine girişler için bundan sonra para alınmayacak."

Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde yaptığı konuşmada, birlik ve kardeşlik vurgusunda bulunarak, "Nasıl Muharrem aşı bölünmezse, nasıl gönüller ki Hacı Bektaşi Veli’nin ifadesi ile her şeyi bünyesinde barındıran o gönül bölünmez, bu kardeşlik de bu topraklarda hiçbir zaman bölünemeyecek. Kimsenin buna gücü yetmeyecek" dedi.
 
21’inci yüzyılın Hacı Bektaşi Veli’ye ihtiyacı olduğunu kaydeden Davutoğlu, "İnsanlığın insanlık değerlerini unuttuğu, eline silah geçirenin tam bir vandalizm ve şiddet ile başkasına hükmetmeye çalıştığı yerde, zalim rejimlerin kendi halklarını katlettiği, uçak bombardumanına tuttuğu yerde, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışılan yerlerde, din adına işlenen cinayetlerde ister IŞİD formu ile olsun, ister Esed rejimi formu ile olsun hangi yolla olursa olsun, hepsi Hz. Hüseyin’in o büyük mübarek davasının karşısında yer alırlar. Biz Hüseyin’in yolunun yolcuları olmak durumundayız. Onun için yüreğimiz titrer ve her an sadece ve sadece mazlumun yanında olmaya ahdederiz" diye konuştu.
 
Konya’daki Mevlana Müzesi’nden sonra, Hacı Bektaş Veli Müzesinde bundan böyle vatandaşlardan giriş ücretinin alınmayacağını müjdeleyen Başbakan Davutoğlu, kültür merkezindeki konuşmasının ardından, kendisine Hacıbektaş Belediye Başkanı tarafından barış güvercini verildi. Başbakan da Hacıbektaş Müzesine konulmak üzere Belediye Başkanı Ali Rıza Salmanpakoğlu’na Hz. Ali’nin kılıcı ‘Zülfikar’ın bir benzereni hediye etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hacı Bektaş Müzesinin önünde, bakanlarla birlikte vatandaşlara aşure dağıttıktan sonra Gülşehir İlçesindeki Tuzköy havaalanına giderek, buradan özel uçakla İstanbul’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum